Prečo uteká zo Slovenska aj bývalá Miss Universe?
05 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Bývalá finalistka Miss Universe SR 2003 Daniela Kralevich sa rozhodla odísť zo Slovenska. Možno ju ťažia výčitky svedomia. Pred časom totiž usmrtila mladé dievča. Aj iné známe osobnosti v minulosti zrazili človeka. Oni však neutekajú .

Bývalá finalistka Miss Universe SR 2003 Daniela Kralevich sa rozhodla odísť zo Slovenska. Kralevich usmrtila na  priechode pre chodcov na    Tomášikovej ulici v Bratislave v septembri 2020  mladú 18 ročnú študentku vietnamského pôvodu. Linh jej vraj  vbehla pod auto so slúchadlami na ušiach a ona sa dostala  do šoku, stratila vedomie a nedokázala jej  poskytnúť prvú pomoc. Svedkovia však vravia, že Kralevich bola pri vedomí, sedela v aute a esemeskovala. Prípad sa ťahá  po súdoch od jesene 2020. Ak ju súdy usvedčia, za mrežami si môže posedieť dva až päť rokov.

Problémy aj s čiernou stavbou

Minulý rok sa navyše Daniela dostala do sporu so starostom Ružinova Martinom Chrenom. Jej letné sídlo na  Zlatých pieskoch  označil ako čiernu stavbu a dal ho zrovnať so zemou. Naťahovačky so starostom stále pokračujú. Kralevich zrejme psychicky situáciu ťažko znáša, a tak sa rozhodla žiť za hranicami. Pre Nový čas povedala: „Opúšťam Slovensko. Tieto myšlienky som mala už dlhšie. Pred pár dňami, po celkovom zhodnotení môjho privátneho života, som si povedala, že je naozaj vhodné zmeniť myslenie od základov, kým nie je neskoro. Čas nám beží neúprosne.“ 

Kam presne kráča?

Zatiaľ nevedno, ale vraj smeruje k moru. Takisto nevie, či to bude na pár mesiacov, pár rokov alebo natrvalo. Na Slovensku však má väzby, ktoré nechce prerušiť. Exmodelka žije pritom v neustálom strachu. V roku 2019 jej neznámy páchateľ zabil milovaného psa. Opakovane sa jej niekto snažil vlámať do domu  a neznámy páchateľ sa jej  dokonca vyhráža smrťou. Vylomil jej zámok na dverách a spôsobil škody na majetku. To sa stalo aj minulý mesiac. „Je to veľmi nepríjemné. Dom som si zabezpečila, keďže sa to opakuje. Našťastie sa spustil alarm. Dovnútra sa teda nikto nedostal,“prezradila pre Nový čas.

Ako keby ju bol niekto preklial...

Akoby toho nebolo dosť, v roku 2013 počas prác na stavbe jej domu prišlo k tragickej nehode. Pod zrútenou stenou vtedy zahynul päťdesiatštyriročný robotník.

Je útek riešením?

V jej prípade možno len oddiali problémy, s ktorými aj tak krásna Daniela bude musieť ďalej zápasiť. Naďalej sa totiž bude vracať na Slovensko ohľadom prípadu smrti Linh a takisto ju čakajú pojednávania v spore o čiernu stavbu.

Svojho času usmrtil človeka aj Daniel Lipšic. Aj on sa s tým vyrovnal po svojom. Nemusel utekať, mal vplyvných priateľov. Dostal bezpečnostné previerky a pokojne šéfuje Úradu špeciálnej prokuratúry. Za akú cenu? A dobehne aj jeho ten najspravodlivejší sudca- čas?

Začína Borisa Kollára dobiehať karma?
Súkromný život Borisa Kollára je na Slovensku dlhodobo predmetom mnohých vtipov, v ktorých ľudová tvorivosť začína multiotecka nazývať nelichotivo slovom zberateľ. Ľudoví zabávači to vidia tak, že si Boris vyberá ženy, ktoré sú podľa neho hodné... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!