NAKA sa zaoberá bilbordmi ĽSNS
05 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa zaoberá reklamnými bilbordmi strany ĽSNS pre podozrenie z podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Trestné oznámenie v tejto súvislosti podal ešte v júni Inštitút ľudských práv (IĽP).

Reklamné heslo na bilbordoch "Ochránime Slovensko pred LGBT a gender!" považuje inštitút za výzvu na diskrimináciu a porušovanie ľudských práv jednej časti občanov. "Sporné reklamné nosiče podľa nášho názoru porušujú paragraf 424 Trestného zákona, konkrétne podnecovanie k nenávisti k skupine pre jej sexuálnu orientáciu," uviedol právnik IĽP Daniel Grejták.
Inštitút ozrejmil, že na základe jeho trestného oznámenia postúpila Generálna prokuratúra SR prípad Národnej kriminálnej agentúre. "Môžeme potvrdiť, že predmetným podaním sa NAKA zaoberá ako podozrením z prečinu podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Vyšetrovanie predmetnej veci je v počiatočnej fáze, bližšie informácie z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť," uviedla pre TASR Bárdyová.

Riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher dodal, že NAKA už inštitút v tejto súvislosti kontaktovala. "Požiadala o súčinnosť, ktorú, samozrejme, poskytneme. Oceňujeme, že generálna prokuratúra súhlasila s našou interpretáciou, že takáto komunikácia môže byť protizákonná," skonštatoval.

Hlas ľudu: Keď sa prezidentka tvári ako kyslé mlieko
Mohla by som to povedať aj rečou ľudu, no radšej si zahryznem do jazyka. Jednak by to nebolo pekné prirovnanie a po druhé, mohla by ma zažalovať za urážku na cti. Pri nej človek nevie. Všetci sme si všimli povolebné fotografie pani prezidentky s... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!