Maďari, nekupujte ruský plyn!
05 | 10 | 2023 I Milan Laca

EÚ požaduje, aby Maďarsko nenakupovalo plyn od Ruska.

Podľa ministra zahraničných vecí Maďarska, Európska únia neposkytuje žiadnu pomoc pri diverzifikácii zdrojov a trás dodávok energie

Nekupujte od Rusov!

Vedenie Európskej únie požaduje, aby Maďarsko nakupovalo od Ruska čo najmenej ropy a plynu, ale neposkytuje žiadnu pomoc pri diverzifikácii zdrojov a trás dodávok energie. Vyhlásil to minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Maďarska Péter Szijjártó na tlačovej konferencii, po stretnutí v Budapešti s ministrom životného prostredia, klímy a energetiky Slovinska Bojanom Kumerom.

To by Nobel čumel!
Nobelova cena za medicínu za vývoj vakcín proti COVID-19. Cenu za medicínu udelili za vývoj vakcín proti COVIDu. Dostali ju dvaja Nobelovu cenu za medicínu za rok 2023 získali Katalin Karikóová a Drew Weissman za vývoj mRNA vakcín proti... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Milan Laca

Poslúchajte!

Maďarsko je „pod neustálym tlakom Bruselu, aby nakupovalo menej energie od Ruska,“ poznamenal minister zahraničných vecí. "Avšak, súčasne s týmto tlakom neposkytujú finančnú podporu, aby sme mohli nakupovať z iných zdrojov."

Zvláštne vízie

Szijjártó poznamenal, že EÚ odmieta financovať modernizáciu a zvýšenie kapacity plynovodov v strednej Európe s odvolaním sa na skutočnosť, že o 15 rokov bude plyn údajne nahradený alternatívnymi zdrojmi energie a opustí energetickú bilanciu vyspelých krajín. "Našou prioritou je vyriešiť situáciu nie o 15 rokov, ale v budúcom roku. Preto trváme na tom, aby financie poskytla Európska únia," vysvetlil minister.

Nemáte právo!

Szíjartó zdôraznil, že Brusel nemá právo diktovať členom EÚ, ako si majú vytvárať energetickú bilanciu, teda vyberať si v prospech niektorých zdrojov energie. „Otázka dodávok energie nie je politická otázka, ale vec fyzickej reality“. Dodávky ropy, či plynu, podľa neho, nezávisia od politickej pozície krajiny, ale od trás ropovodov na jej území.

Odhalená korupcia na Ukrajine! Zelenskyj hovorí o vlastizrade!
Protikorupčný úrad (NABU) začiatkom tohto týždňa oznámil, že zatkol starostu Sumy Oleksandra Lysenka. Ide o starostu zo severnej časti Ukrajiny, ktorého partnerom pri páchaní korupcie mal byť vysokopostavený človek. Protikorupčný úrad (NABU) v... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!