DÁ SA TO! Výsledky slovenských volieb sú pre Čechov POVZBUDENÍM
06 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Pred slovenskými voľbami sa český prezident Petr Pavel vyjadril, že ak vyhrá Robert Fico, poškodí to česko-slovenské vzťahy. Bol to výrok nediplomatický a chybný zároveň, pretože po rozdelení Česko-Slovenska politikmi už politika Čechov a Slovákov nerozdeľuje. Skonštatoval to v komentári pre denník Pravda novinár a folkový pesničkár Ivan Hoffman, v súčasnosti žijúci v Česku.

Názor Ivana Hoffmana pod titulkom O dobrých vzťahoch Čechov a Slovákov trochu inak prinášame v plnom znení.

Nešikovnosť českého prezidenta využil bývalý a zrejme i budúci slovenský premiér v štátnickej predvolebnej reči, v ktorej pripomenul, že za príspevok k dobrým česko-slovenským vzťahom dostal najvyššie české štátne vyznamenanie Rad Bieleho leva.

Politika nie je to, čo máme spoločné

I po tridsiatich rokoch od rozdelenia republiky platí, že to, čo majú Česi a Slováci spoločné, nie je politika, ale deti. Okrem spoločnej minulosti je nám navyše súdená i spoločná stredoeurópska budúcnosť.

Či prežije EÚ, je vo hviezdach, ale to, kde žijeme, a kto sú naši susedia, je jasne dané.

Mimoriadny český záujem o voľby na Slovensku mal dve príčiny

Prvou bol strach českého mainstreamu, že vyhrá národne orientovaný Fico, druhou bola obava významnej časti českej verejnosti, že Slovensko ovládnu progresívci orientovaní na Brusel.

Že sa v oslavujúcom volebnom štábe Smeru spievala okrem slovenskej hymny aj hymna česká, je rovnako emotívny moment, ako keď sa v Prahe na Václavskom námestí pri protivládnych demonštráciách spieva hymna slovenská.

Keby oslavovali progresívci, zrejme by sa nespievala ani hymna slovenská, pretože v záujme Bruselu určite nie je, aby Slováci, a národy všeobecne, ožili.

Česi si všimli: NAJHORŠÍ ZÁSAH DO VOLIEB NA SLOVENSKU! A Rusko to nebolo (VIDEO+FOTO)
V rámci svojho programu Aby bolo jasno (ABJ) si moderátorka Jana Bobošíková pozvala na rozhovor Josefa Hübla, bývalého redaktora Československej televízie, spravodajcu v Poľsku a súčasného moderátora TV Bratislava. Aké sú vyhliadky na povolebné... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Dobré vzťahy...

Zažitú predstavu, že dobré vzťahy majú v náplni práce politici, má asi na svedomí prax, keď sa k sebe správali družne slovenské a české vlády a prezidenti bez ohľadu na politickú príslušnosť. Pravicové a ľavicové vlády sa striedali, ale srdečné vzťahy zostávali.

Pikantné pritom je, že dobré vzťahy medzi sebou mali i posledné vlády, ktoré záujmy svojich národov ignorovali, respektíve ignorujú a spoločne sa pridali k zástupnej vojne USA a Ruska prostredníctvom Ukrajincov. Slovenské voľby boli aj referendom o postoji k Ukrajine.

Napriek masívnej kampani liberálom väčšina voličov neuverila

Napriek masívnej kampani na Slovensku progresívnym liberálom väčšina voličov neuverila. Nie je to žiadne prekvapenie, pretože v celej Európe sa verejná mienka odkláňa od progresívnej agendy, ktorá namiesto prosperity prináša chaos a úpadok.

Platí to pre ekonomicky samovražedný Green Deal i naivnú predstavu, že Európa môže zvládnuť inváziu migrantov alebo z nej dokonca profitovať.

Európske riešenia u nás pohoreli

Verejná mienka sa odkláňa aj od prilievania oleja do ohňa na Ukrajine alebo od progresívnej genderovej agendy. Čoho je moc, toho je príliš, a ani v silách geniálneho marketéra sediaceho na hromade eur a dolárov nie je predať voličom politický produkt, akým je podpredseda Európskeho parlamentu, ktorý sa voličom odmení za zvolenie „európskymi riešeniami“.

„Európske riešenia“ je zviera, ktoré existuje iba na papieri. V praxi je dôsledkom progresívnych nápadov ekonomický, civilizačný a duchovný regres. Dešpekt Slovákov k tomu „bruselskému zvieraťu“ je pre Čechov dôkazom, že sa to dá a povzbudením, aby pri najbližšej príležitosti tiež volili záujem svoj: národný.

Žitný o voľbách, Čaputovej i progresívnej svorke krvilačných rádoby politikov (VIDEO)
Prezidenta Pavla nemá čo zaujímať, akým smerom sa bude uberať slovenská politika, odkazuje publicista Milan Žitný. Zásah z Pražského hradu do volieb u susedov bol podľa neho pre rad slovenských voličov škandálny. Slovensko je na podobné zásahy do... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!