Vitajte v Európskej únii. Užite si miliardy, ostatní ich zaplatia
04 | 10 | 2023 I Milan Laca

FT: Ukrajina dostane po vstupe do EÚ 186 miliárd eur.

Vstup Ukrajiny do EÚ jej prinesie počas siedmich rokov z rozpočtu 186 miliárd eu. To urobí  z členov EÚ po prvý raz  čistých platiteľov.

Vedia, čo nevieme?

Noviny The Financial Times sa odvolávajú na dokument sekretariátu Rady EÚ. V súčasnosti má štatút kandidátskej krajiny EÚ osem krajín: Albánsko, Severné Macedónsko, Turecko, Čierna Hora, Moldavsko, Srbsko, Ukrajina, Bosna a Hercegovina. Výnosy pre Kyjev budú zahŕňať 96,5 miliardy EUR zo spoločnej poľnohospodárskej politiky a 61 miliárd EUR z Kohézneho fondu EÚ na zníženie rozdielov a podporu trvalo udržateľného rozvoja.

Odhalená korupcia na Ukrajine! Zelenskyj hovorí o vlastizrade!
Protikorupčný úrad (NABU) začiatkom tohto týždňa oznámil, že zatkol starostu Sumy Oleksandra Lysenka. Ide o starostu zo severnej časti Ukrajiny, ktorého partnerom pri páchaní korupcie mal byť vysokopostavený človek. Protikorupčný úrad (NABU) v... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Peňazí je dosť!

Rozšírenie Európskej únie bude stáť Brusel 256,8 miliardy eur. Rozsah zmien prinesie úpravy finančnej bilancie bloku. Všetky krajiny EÚ budú musieť platiť viac, no z rozpočtu dostanú menej. Mnoho z čistých príjemcov sa stane čistými platcami

Budeme sa mať...

Podľa autorov dokumentu, sa so vstupom nových štátov rozpočet zvýši o 21 %, čo je 1,4 % hrubého národného dôchodku 36 krajín. Zmeny zvýšia rozpočtové príspevky od bohatého Nemecka, Francúzska a Holandska. Dotácie poľnohospodárom v EÚ sa znížia o jednu pätinu.

Sú na dobrej ceste!

Ďalším krokom Ukrajiny bude začatie rokovaní o prijatí do zoskupenia. Na spustenie musí splniť množstvo podmienok, vrátane reforiem. V predbežnej správe Európskej komisie o pripravenosti kyjevského režimu na rokovania sa uvádza, že Ukrajina úplne splnila dve zo siedmich podmienok – prijatie legislatívy o reforme súdnictva a o slobode tlače.

Nemecko strašne zaplatí!
Nemecko zaplatí „strašnú cenu“ za sankcie proti Rusku. Newsweek: Politika vzdania sa vlastných záujmov v prospech „západnej stratégie“ škodí Nemecku. Uvádza sa to v článku historika Tariqa Cyrila Amara. Komentár považuje za zvláštne odmietať... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!