Tibor Gašpar o "Danielitovi" bez chrbtovej kosti (VIDEO)
05 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Tibor Gašpar (Smer SSD) upozorňuje na prístup Daniela Lipšica – šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) k svojim podriadeným. Na nedávnej tlačovej besede žiadal tlač, aby sa nevyhrážala jeho podriadenému Ondrejovi Repovi. Pritom ten sa svojho času podľa nahrávky, ktorú Gašpar dokladá, vyhrážal obvinenému bývalému policajtovi Mariánovi Kučerkovi.

Nevyhrážajte sa mu!

„Keď sa povie nahlas, že špinavosti LIPŠICA, a jeho prokurátorov Repu a Šúreka, treba vyšetriť, je to vyhrážanie,“ reaguje Tibor Gašpar na video, v ktorom Daniel Lipšic žiada, aby sa nik nevyhrážal prokurátorovi Repovi.

Veľký prehľad! Vláda Zuzany Čaputovej sa činí!
Veľký prehľad! Vláda Zuzany Čaputovej sa činí! Prinášame veľký prehľad o tom, čo sa im dnes podarilo schváliť a o čom rokujú! Vláda schválila obstaranie systémov protivzdušnej obrany Vláda schválila zámer Ministerstva obrany (MO) SR na... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

On sa môže?

Vzápätí však Gašpar ponúka nahrávku, ako sa práve zmieňovaný Repa vyhráža obvinenému Mariánovi Kučerkovi s tým, že „od zajtra“ civil a že „Lajo“ (prezývka Makóa, pozn. red.) sa o neho postará. Na nahrávke prokurátor ÚŠP Ondrej Repa hovorí, že Kučerka si má uvedomiť, že má ženu v nejakom postavení a rodinu.

Marián Kučerka/TASR

„A buď to urobíme vo veľkej hanbe, alebo to urobíme tak, že nič nebude,“ uzatvoril nahrávku Lipšicov prokurátor Repa.

Je to tak v poriadku?

„Keď sa vyhrážajú jeho prokurátori, a nútia obvinených, aby vypovedali tak, ako si to želá Lipšic s Makóom, skutok sa nestal, a je pre médiá neviditelný,“ uzatvára Tibor Gašpar.

Nie je to žiadna novinka

Strana Smer pritom na praktiky prokurátora Repu voči ex policajtovi Mariánovi Kučerkovi na tlačovej besede upozorňovala už pred rokom. 

„Pokiaľ ide o dnešnú tlačovú besedu, tak sa nebudem bližšie vyjadrovať ani komentovať verejné vyjadrenia politikov a ďalších osôb,“ reagoval na zverejnené nahrávky riaditeľ odboru ekonomickej kriminality Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrej Repa.

„Neviem, odkiaľ nimi disponujú, a pokiaľ boli vyhotovené, tak sa tak stalo bez mojej vedomosti a súhlasu, pričom z kontextu je zrejmé, že mali byť vyhotovené bývalými príslušníkmi Policajného zboru, ktorí majú povinnosť postupovať podľa Trestného poriadku,“ odpovedal a dodal, že nahrávky mohli byť získané aj v rozpore so zákonom o prokuratúre.

Lipšic sa bráni: Škandalózne nahrávky sú vytrhnuté z kontextu!
Na tlačovej besede strany SMER-SD boli zverejnené škandalózne nahrávky, ktoré jednoznačne potvrdzujú a odkrývajú nekalé pozadie aktuálnych káuz. Rozhovory medzi prokurátorom Repom a obvineným expolicajtom Kučerkom, z ktorých je zjavné, že... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!