Peter Weiss OSTRO VYSVETLIL Magde Vášáryovej, čo ONA nedokáže pochopiť!
04 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Bývalá slovenská herečka, diplomatka a neúspešná politička Magda Vášáryová raz za čas, zväčša po konaní významnej celospoločenskej udalosti na Slovensku, prehovorí na verejnosti. Niektoré jej výroky ju určite prežijú a Slováci na ne nebudú v dobrom spomínať. Bude to tak aj v prípade predčasných parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnili 30. septembra. Peter Weiss, diplomat, výroky Váššaryovej ostro kritizuje a vysvetlil to, čo ona nedokáže pochopiť.

"Voľby priniesli výsledok, pre niektorých prijateľný, pre iných nie. V každom prípade treba tento výsledok rešpektovať, lebo voľby boli demokratické. Môžu sa kritizovať politici a štýl ich kampane, často plný vulgarizmov, urážok a neférových praktík, ako sa to dialo aj na kanáli známeho rasistu, otvoreného antisemitu Bombica. Ale volič by sa z princípu nemal spochybňovať a urážať. Každý, kto prišiel voliť, si zasluhuje rešpekt a poďakovanie, že sa zaujíma o chod štátu. Volič je podľa ústavy nositeľ moci," vysvetľuje Peter Weiss.

"Preto nerozumiem, čo skúsená diplomatka pani Magda Vášáryová chcela dosiahnuť krajne nediplomatickým vyjadrením na adresu časti voličov, že sú spodina. Neuvedomila si pani Magda, že práve vyjadrenia členov bývalej vládnej koalície na adresu nespokojných občanov, že sú opice, dezoláti či lúza, vyvolalo hnev, zradikalizovalo voličov a vytvorilo pôdu pre výsledok volieb, ktorý sa jej dnes nepáči?" Pýta sa.

Weiss poukazuje aj na to, že presne takými výrokmi, aké mala Magda Vášáryovása vyrábajú nahnevaní voliči.

Reakcia Vášáryovej na voľby

„Budeme sa musieť pozrieť, koľko neofašistov, neonacistov vlastne získal Smer tou kampaňou, ktorá bola evidentne zameraná aj na týchto ľudí, ktorí volili predtým SĽ...teda ĽSNS a Republiku. To sa dozvieme až z jasných analýz výsledkov,“reaguje Vášáryová na otázku, či sa voľby prejavia na zahranično-politickom smerovaní Slovenska.

Ju to bude veľmi zaujímať

„To, že pán Robert Fico a jeho družina, čo sú takí ľudia už vypáchnutí, ľudia, ktorí sú tam dávno, tridsať rokov, už vieme, že od nich nemôžeme nič, čo by bolo pozitívne čakať,“ triafa herečka aj do vedenia strany Smer, pričom je zvedavá na to, ako sa títo ľudia stotožnili s hľadaním voličov v nesystémových stranách.

„Alebo dokonca s vyslovenou spodinou,“uzatvára Vášáryová.

 

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik