JE TO TU! Za Ódorovu ľahkovážnosť zaplatíme my všetci
04 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Dalo sa to čakať. Česko, Poľsko a Rakúsko zavádzajú na našich hraniciach dočasné kontroly. Po tom, čo Nemci na hraniciach s týmito krajinami sprísnili kontroly, nič iného neprichádzalo do úvahy. Vo svojom komentári pre denník Pravda to skonštatoval publicista Igor Daniš.

Názor Igora Daniša prinášame v plnom znení.

Ódor i Hamran sa riadne sekli

Premiér Ľudovít Ódor i policajný prezident Štefan Hamran situáciu s migrantmi neustále zľahčovali. Trpké ovocie ich „prezieravosti“ máme teraz na tanieri.

Pikantné je načasovanie

Tesne po voľbách. Zdá sa, že dátum bol vopred dohodnutý. Ak by sa kontroly zaviedli pred voľbami, nahralo by to na smeč Smeru a extrémistickým stranám. Zároveň do poľských volieb zostávajú necelé dva týždne a vládna strana PiS má ešte čas ukázať, že proti migrantom – ktorých je neúrekom aj v Poľsku – koná rázne. O načasovaní musela vedieť aj slovenská vláda, a možno práve ona zavedenie odďaľovala.

Vypoklonkovali si ministra

Nehádžme vinu však na policajného prezidenta, ktorý nevedel, čo má robiť. On mal dostať „usmernenia“ od svojho ministra. Lenže my ministra vnútra nemáme, Ivana Šimka vypoklonkoval zo stoličky práve Hamran za asistencie premiéra a prezidentky.

To, o čom sa šepkalo, je naozaj pravda! (FOTO)
"To ,o čom sa šepkalo je naozaj pravda," informuje na sociálnej sieti redaktorka TV JOJ, Maja Pavlíková. "Hraničný priechod Čirč –Leluchów je od polnoci uzavretý. Strážia ho z poľskej strany vojaci i naši policajti. Zatvorený aj hraničný priechod... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Zaráža ešte niečo

Ódor i policajný prezident neustále zdôrazňovali, že migranti prúdia do Nemecka a my im v tom nemáme brániť. Nech len idú, čo najrýchlejšie. To, že Nemecko praská vo švíkoch, nevie, kam z konopí, im akosi neprekáža. Kde zostala európska solidarita?

Prísne kontroly a zadržiavanie migrantov v centrách nie sú samoúčelné: radikálne spomaľujú a oslabujú veľtok migrantov (mnohých odrádzajú). Je to určitá forma prerozdelenia migrantov. Samozrejme, mohutnejúcu nelegálnu migráciu nevyriešia kvóty či kontrola hraníc, ale iba spoločná ochrana na vonkajších hraniciach EÚ, boj s pašerákmi a programy legálnej migrácie (pre určité profesie). No to si vyžaduje spoločný európsky prístup.

FB/Igor Daniš | Igor Daniš

Nezáujem i arogancia „progresívnej“ vlády na čele s prezidentkou

Sklamanie je o to väčšie, že Nemecko i ostatné západné krajiny nechala v štichu práve „progresívna“ vláda, ktorá sa hlási k európskej spolupráci, jednote a tolerancii, i prezidentka hlásajúca solidaritu. Teraz za ich nezáujem i aroganciu zaplatíme my všetci.

SITUÁCIA JE VÁŽNA: K slovenským hraniciam smerujú vojaci!
Tak neboli to len predvolebné reči! Poľsko, Česko aj Rakúsko zavádza kontroly na hraniciach so Slovenskom. Poľským pohraničníkom budú pomáhať na hraniciach so Slovenskom vojaci. Oznámil to v utorok poľský minister obrany Mariusz Blaszczak po tom,... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!