Generála Viktorína vyrušujú naduté komentáre z Česka
04 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Niekoľko dní po predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa konali 30. septembra sa na sociálnej sieti ozval aj generál Jozef Viktorín, zo strany Republika, ktorá sa do NR SR neprebojovala. Viktorína vyrušuje nadutosť a drzosť v českých komentároch. 

"Je po po voľbách. Národ na ne čakal neskutočne dlhých 10 mesiacov. A to len preto, že hlavu štátu je nekompetentná osoba, ktorá si neuvedomuje, že možnosť, ktorú dala babrákom z bývalej koalície na naťahovanie termínu volieb škodí Slovensku," píše v príspevku na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín.

Vitkorína aktuálne nesmierne vyrušujú komentáre zo susednej Českej republiky, ktoré považuje za vrchol nadutosti a drzosti.

"Oni sa začali zamýšľať nad tým, ako by sa dalo pomôcť (podľa nich) zaostalým Slovákom a teda ako naučiť voličov u nás rozmýšlať. Lebo vraj Slováci ohrozuju liberálne trendy v Európe. Čítate dobre: Slováci sú podľa Čechov hrozbou," komentuje Vitkorín správanie českých komentátorov, podľa ktorých treba na Slovensku vymeniť voličov.

Nadutí Česi podľa Viktorína vedia už aj to, že v EÚ, v spolupráci so štátmi NATO budú prevychovávať Slovákov, aby pochopili súčasné 'správne' trendy, ale hlavne aby pochopili, že najlepší je bezbrehý liberalizmus.

"A keby to nešlo.. ..proste, keby sme to nevedeli pochopiť.. a teraz čítajte pozorne, treba v SR vymeniť voličov (!!!). Ako? Jednoduchý proces - navoziť na naše územie migrantov, ktorí nemajú žiadny vzťah k tradíciám a ani slovenskej histórii," nazdáva sa Vitkorín.

Takto vyzerá podľa neho progresívna demokracia v praxi.

"V tomto prípade z 'bratského' českého pohľadu. Aj toto je drobná ukážka toho, ako politici na druhej strane Moravy vyjadreniami prispievajú k zhoršeniu bilaterálnych vzťahov," myslí si Viktorín.

"Toto však nemôže byť a ani nie je cesta. Len vzájomný rešpekt, akceptovanie rozdieľnosti postojov a hlavne slušnosť vytvárajú možnosti na spoluprácu. Teraz a aj pre budúcnosť. Určite k tomu urážky neprispievajú a to by si mali uvedomiť aj komentátori v českých denníkoch. V opačnom prípade len potvrdzujú, že Slovensku a Slovákom vôbec nerozumejú," myslí si generál Viktorín.

Vitajte v Európskej únii. Užite si miliardy, ostatní ich zaplatia
FT: Ukrajina dostane po vstupe do EÚ 186 miliárd eur. Vstup Ukrajiny do EÚ jej prinesie počas siedmich rokov z rozpočtu 186 miliárd eu. To urobí z členov EÚ po prvý raz čistých platiteľov. Vedia, čo nevieme? Noviny The Financial Times sa... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!