Bývalý plukovník USA: Zelenskyj plánuje odchod!
04 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Podľa Douglasa Macgregora, bývalého plukovníka USA, sa Ukrajina stala z ekonomického hľadiska 51. štátom Spojených štátov.

V rozhovore s Magyarom Nemzetom americký plukovník vo výslužbe Douglas Macgregor okrem iného povedal:

"Volodymyr Zelenskyj má na Západe množstvo nehnuteľností a bankových účtov. Som si istý, že svoj potenciálny odchod plánuje s prihliadnutím na toto." 

Americký plukovník vo výslužbe uviedol tiež, že Ukrajina už urobila, čo bolo v jej silách, a vojna vstúpila do "Bidenovej fázy".

Zdôraznil:

"Ukrajinská armáda je úplne vyčerpaná. V skutočnosti nemôžu robiť nič iné ako menšie, obmedzené útoky. Aj oni slúžia len na udržanie ilúzie sily. Medzitým Moskva začala budovať stovky kilometrov nových železničných tratí na východe Ukrajiny, podľa dostupných otvorených zdrojov a informácií. Jeden úsek sa tiahne od Burne v Donecku až po Marovodne."

Macgregor si myslí, že to skráti vzdialenosť medzi Rostov na Done a Mariupolom v západnom Rusku, čím sa odvráti hrozba ukrajinských delostreleckých a raketových útokov. Trať bude potom pokračovať pozdĺž pobrežia do Berdyanska, odkiaľ smeruje do Melitopolu. Vďaka tomuto rozvoju infraštruktúry sú ruské logistické trasy mimo dosahu amerických raketových systémov HIMARS, ale Ukrajinci sa k nim stále môžu dostať s britskými riadenými strelami Storm Shadow alebo americkými balistickými raketami ATACMS.

Okrem novej zásobovaciej línie umožní trať Rusom začať veľkú ofenzívu v budúcnosti.

Bývalý plukovník povedal: "Ukrajina urobila, čo bolo v jej silách. Bidenova fáza znamená, že Ukrajina sa stala 51. štátom v Spojených štátoch vojensky, ekonomicky a finančne. Bidenova administratíva sa fakticky stala vlastníkom Ukrajiny."

Plukovník hovorí, že tanky Abrams a stíhačky F-16 nič nezmenia: "Nemôžete len tak budovať armády vo vojne. Ide o proces, ktorý prebieha už mnoho rokov, a to aj pokiaľ ide o ľudské zdroje, vojenské vybavenie, modernizáciu a odbornú prípravu. Očakávania úspechu na bojisku na Ukrajine neboli nikdy realistické. Navyše výcvik a rady NATO nezapadajú do vedenia vojny na východnej Ukrajine. Ruská vojenská sila sa spolieha na systematickú integráciu úderných prostriedkov – rakiet, delostrelectva, dronov a stíhačiek – spolu s vesmírnym a pozemným dohľadom. Keď ruské jednotky vytvorili hĺbkovú obranu na východnej Ukrajine, ukrajinské pozemné a vzdušné sily nemali takmer žiadnu šancu proti presným a ničivým delostreleckým a raketovým útokom.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik