V UNLP Košice bude od stredy platiť zákaz návštev
03 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice bude od stredy (4. 10.) platiť zákaz návštev pacientov. Dôvodom je zvýšený výskyt vírusovej hepatitídy typu A v Košiciach a okolí a tiež vyšší výskyt respiračných ochorení. Zákaz platí do odvolania. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

"Cieľom opatrenia je zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy a eliminovať riziko prenosu na hospitalizovaných pacientov a zdravotnícky personál," uviedla.

Výnimky zo zákazu, pri dodržaní predpisov hygienicko-epidemiologického režimu, s dôrazom na dezinfekciu rúk a prekrytie dýchacích ciest u návštev, sú povolené v prípade návštevy pacientov, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko chorí alebo umierajúci.

"Návštevu v písomnej forme schvaľuje vedúci pracoviska alebo lekár v službe," spresnila Krišková. Medzi výnimky patrí aj návšteva kňaza s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim pacientom.

Osobné veci pacientom je možné priniesť denne od 15.00 do 16.00 h po dohode s personálom.

Šimečka už pobehuje s OCHRANKOU! ČOHO SA BOJÍ?
Už sa cíti premiérom? Alebo sa niečoho bojí? Líder Progresívneho Slovenska podľa zistení týždenníka Plus 7 Dní už nejaký čas chodí s ochrankou. Tú mu platí jeho strana PS. Nikto zo strany však o tom nechce hovoriť. Vyšportovaný muž bol dva kroky... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!