Ódor ku kontrolám Čechov a Poliakov na slovenských hraniciach: Za všetko môže Európska únia!
03 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Slovenská republika v stredu (4. 10.) zareaguje na kontroly, ktoré na slovenských hraniciach zavedú Česko a Poľsko. Avizoval to premiér Ľudovít Ódor. Nelegálna migrácia podľa neho potrebuje európske riešenie na vonkajších hraniciach.

"Len čo niektorá krajina začne viac chrániť svoju hranicu, vyvolá to kaskádový efekt, všetci za to zaplatíme peniaze a výsledok bude veľmi nejasný. V tomto prípade proces odštartovalo Poľsko, ktoré je v predvolebnom období a naskakuje Česká republika," povedal. V stredu na to podľa jeho slov zareaguje aj Slovensko.

Týmto vyhlásením chce pravdepodobne Čaputovej premiér zakryť neschopnosť slovenských policajtov urobiť poriadok na slovensko-maďarských hraniciach, ktorú si už všimli aj naši susedia.

Varoval Smer i Hlas

Pritom strana Hlas-SD už minulý týždeň upozorňovala: "Ak Slovensko okamžite nezačne tvrdo konať voči nelegálnej migrácii, nelegálni migranti po krokoch susedných štátov skončia na našom území!"

"Poľsko zavádza kontroly na hraniciach so Slovenskom. Nemecko avizuje kontroly na hraniciach s Českom. Zodpovedné vlády berú hrozbu nelegálnej migrácie vážne a snažia sa svojich občanov pred ňou chrániť. Slovenská vláda i mnohé politické strany sa tvária, že tento problém neexistuje. Výsledok bude len jeden - nelegálni migranti, ktorých nezastavíme na našich hraniciach, skončia na slovenskom území," uviedol líder HLASu Peter Pellegrini.

Slovensko podľa neho potrebuje zásadnú zmenu prístupu k nelegálnej migrácii.

HLAS: AK SLOVENSKO OKAMŽITE NEZAČNE KONAŤ, NELEGÁLNI MIGRANTI SKONČIA NA NAŠOM ÚZEMÍ 
Ak Slovensko okamžite nezačne tvrdo konať voči nelegálnej migrácii, nelegálni migranti po krokoch susedných štátov skončia na našom území, upozorňuje strana Hlas-SD. "Poľsko zavádza kontroly na hraniciach so Slovenskom. Nemecko avizuje kontroly na... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Ešte skôr upozornili na migračnú krízu smeráci: "Smer-SSD si uvedomuje, že ilegálna migrácia je pre Slovensko hrozbou nie len v súčasnosti, ale hlavne do budúcnosti. Argument policajného prezidenta, že oni „len“ prechádzajú, nie je pravdivý, navyše sa nám môže vypomstiť."

Fico: Migranti prechádzajú našimi hranicami, ako nôž maslom (VIDEO)
Vedúci predstavitelia strany Smer-SSD si uvedomujú, že ilegálna migrácia je pre Slovensko hrozbou nie len v súčasnosti, ale hlavne do budúcnosti. Argument policajného prezidenta, že oni „len“ prechádzajú, podľa nich nie je pravdivý, navyše sa nám... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Čaputovej vláda nepočúvala

Tak sa zdá, že poverená vláda na čele s povereným premiérom a zároveň povereným ministrom vnútra Ódorom si stále v otázke nelegálnej migrácie iba "váľa šunky". Dokazujú to aktuálne kroky Česka i Poľska. 

 Pred pár týždňami, keď sa ešte dalo niečo robiť, Ódor vyhlásil: "Nelegálna migrácia nepredstavuje pre Slovensko bezprostrednú hrozbu. Situácia je pod kontrolou."

Ódor sa prerátal. Poľsko aj Česká republika zavádzajú v noci z utorka na stredu dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom.

AKTUÁLNE! Poľsko a Česko spúšťajú KONTROLY na našich hraniciach
KTO BY TO BOL ČAKAL, ŽE? Česko od polnoci z utorka na stredu zavedie dočasné náhodné kontroly po celej dĺžke hranice so Slovenskom. Platiť by mali do 13. októbra, ich prípadné predĺženie bude závisieť od aktuálnej situácie. Na sociálnej sieti X to... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!