M. Majerský: Zatiaľ to vyzerá tak, že KDH mieri do opozície
03 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Zatiaľ to vyzerá tak, že KDH mieri do opozície. Po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou to v utorok médiám povedal šéf KDH Milan Majerský. Predsedníctvo hnutia si podľa neho stojí za tým nejsť do vlády so Smerom-SD. V prípadnej štvorkoalícii s Hlasom-SD, SaS a Progresívnym Slovenskom (PS) by podľa neho boli v niektorých otázkach priepastné rozdiely medzi stranami, no sú ochotní debatovať, aby došlo k "veľkej miere kompromisu".

@all tasr

Na prvých stretnutiach s lídrami ostatných strán sa podľa Majerského zadefinujú rámce, s ktorými pôjde na celoslovenskú radu KDH, čo je najvyšší orgán hnutia so 120 členmi, ktorý rozhoduje o povolebnej koalícii. Rada sa bude konať 14. októbra.

Predsedníctvo KDH podľa neho stojí za tým, čo malo hnutie v programe i vo vyhláseniach, že do vlády so Smerom-SD nepôjde. "Platí aj to, že najvyšší orgán, ktorý rozhoduje o predvolebnej či povolebnej koalícii, je rada KDH, tá bude zasadať 14. októbra a tam sa rozhodne o ďalších krokoch," povedal Majerský. Nemyslí si, že je to neskoro, pretože od šéfa Smeru-SD Roberta Fica pozvánku na rokovanie nedostali.

"Sme pripravení urobiť pre Slovensko čo najviac, aby nemuseli byť opakované voľby, aj keď sa nám to v tejto chvíli javí, že KDH mieri do opozície," povedal Majerský novinárom.

Majerský sa stretol s predsedom PS Michalom Šimečkom. Pri štvorkoalícii je podľa neho veľa otázok, ktoré tak skoro zodpovedané nebudú. Nemyslí si, že by to bola jednoduchá dohoda. "Byť v liberálno-progresívnej vláde nie je pre nás jednoduché, aby sme zahodili polovičku svojho programu, na ktorom sme získali svojho voliča. Ak bude zachovaná veľká miera kompromisu zo strany ostatných politických subjektov, vtedy sme ochotní debatovať o tom, aby neboli opakované voľby. A to je jedno, či sa bavíme s jednou alebo druhou stranou," povedal. Štvorkoalícia môže podľa neho stroskotať, ak liberáli neustúpia z požiadaviek konzervatívcov.

Matovičova sestra označila reči progresívcov za BLBOVINY: DARMO STRAŠÍTE KATASTROFICKÝMI SCENÁRMI!
Predpovede progresívcov, že 1. októbra na Slovensku nevýjde slnko sa nenaplnili. Agresívna kampaň PS, ktorá strašila ľudí, že po víťazstve Smeru už naše deti nebudú mať v našej krajine budúcnosť, staneme sa satelitom Ruska, pomaly, že noviny začnú... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!