Lipšic: Mám odstúpiť? V žiadnom prípade! Ja neutečiem
03 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Útoky politickej moci na prokurátorov ÚŠP považuje jeho šéf Daniel Lipšic za neprijateľné!

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic považuje útoky politickej moci na kariérnych prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) za neprijateľné. Povedal to v rámci svojej utorkovej tlačovej konferencie.

"Považujem za neprijateľné, aby sa politická moc vyhrážala predstaviteľom justičných orgánov," podotkol. Zdôraznil, že od roku 2020 sú trestne stíhané aj vysokopostavené osoby. "Odvtedy máme desiatky právoplatne odsúdených," dodal.

Poukázal na to, že prokurátori ÚŠP majú na súdoch vyše 90-percentnú úspešnosť. "Vďaka nim sú odsúdené mnohé prípady organizovaného zločinu, ekonomickej trestnej činnosti, úkladných vrážd," doplnil.

Prokurátori ÚŠP podľa Lipšica bojujú za spravodlivosť a rovnosť pred zákonom napriek tomu, "že sú napádaní, kritizovaní, škandalizovaní a že je im vyhrážané". Poukázal tiež na to, že v minulosti sa niektoré kauzy, v ktorých išlo o vplyvné osoby, stíhať nemohli.

Naznačil, že po nástupe novej vládnej garnitúry neplánuje odstúpiť zo svojej funkcie. "Zo žiadneho boja som nikdy neutiekol, ani nikdy neutečiem," povedal špeciálny prokurátor.

Ódor ku kontrolám Čechov a Poliakov na slovenských hraniciach: Za všetko môže Európska únia!
Slovenská republika v stredu (4. 10.) zareaguje na kontroly, ktoré na slovenských hraniciach zavedú Česko a Poľsko. Avizoval to premiér Ľudovít Ódor. Nelegálna migrácia podľa neho potrebuje európske riešenie na vonkajších hraniciach. "Len čo... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!