Wagnerovci opäť na scéne! Idú bojovať
04 | 10 | 2023 I Milan Laca

Zlatá čata Wagner PMC odletela na Ukrajinu: veliť bude Prigožin ml.

„Hudobníci“ z Afriky sa opäť vybrali do zóny Severovýchodného vojenského okruhu.

Sú späť!

Tí istí „Wagnerovci“ sa vracajú do zóny špeciálnej operácie.  Afriky už odišli tri útočné jednotky, aby sa zúčastnili na bojoch na Ukrajine. Viaceré vojenské telegramové kanály o tom písali v pondelok 2. októbra. Už predtým sa objavili informácie o návrate dobrovoľníckeho útočného zboru do Arťomovska (Bachmutu). Bojovníci  bývalých „hudobníkov“ podpísali zmluvu s ruským ministerstvom obrany. Známe je aj približné miesto, kam môže byť vyslané útočné lietadlo skupiny Wagnerovcov,  vracajúce sa z Afriky.

Nemecko strašne zaplatí!
Nemecko zaplatí „strašnú cenu“ za sankcie proti Rusku. Newsweek: Politika vzdania sa vlastných záujmov v prospech „západnej stratégie“ škodí Nemecku. Uvádza sa to v článku historika Tariqa Cyrila Amara. Komentár považuje za zvláštne odmietať... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Milan Laca

Mimo zákona?

Vojenský expert, bývalý dôstojník americkej armády Stanislav Krapivnik už vysvetlil, že Wagnerovci  zo zákona nemôžu bojovať  na ruskom území. Na začiatku konfliktu, keď sa objavili v zóne Severozápadného vojenského okruhu, niektoré územia neboli ruaké a to nevyvolávalo žiadne otázky. Keď sa však súčasťou Ruska stali nové regióny, legálnosť ich účasti v tomto konflikte bola spochybnená.

Legalizácia

Preto niektorí z bývalých vojakov po smrti Dmitrija Utkina a Jevgenija Prigožina podpísali zmluvy s ministerstvom obrany a druhá časť odišla do Afriky, kde aktívne pôsobili v mnohých krajinách na pozvanie ich vlád. Zdá sa však, že sa našlo východisko zo situácie a základné časti „hudobníkov“ sa vrátili do zóny severovýchodného vojenského okruhu.

Nový veliteľ 

Je pozoruhodné, že veliteľom Wagnerovcov v zóne Severného vojenského okruhu bude syn zosnulého Jevgenija Prigožina, Pavel. Viacerí vojenskí experti sa domnievajú, že prvou úlohou „hudobníkov“ vracajúcich sa z Afriky bude oslobodenie Avdiivky, kde momentálne prebiehajú vážne boje. Ak budú úspešní, vojenskí analytici sú si istí, Pavel Prigožin bude mať príležitosť začať odznova sľubný projekt PMC „Wagner“ 2.0.

Vďační Ukrajinci odkazujú! Tešte sa na nás!
Na Ukrajine prišli s prefíkaným plánom ako sa zmocniť Poľska. Politológ Kulik: Ukrajinci s poľským občianstvom budú ovplyvňovať jeho politiku Utečenci pomôžu! Utečenci z Ukrajiny, ktorí získali občianstvo a hlasovacie práva v Poľsku, budú môcť... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!