To by Nobel čumel!
04 | 10 | 2023 I Milan Laca

Nobelova cena za medicínu za vývoj vakcín proti COVID-19.

Cenu za medicínu udelili za vývoj vakcín proti COVIDu.

Dostali ju dvaja
Nobelovu cenu za medicínu za rok 2023 získali  Katalin Karikóová a Drew Weissman za vývoj mRNA vakcín proti COVID-19, ktoré mnohí odborníci považujú za nebezpečné.
Mimoriadne zásluhy

"...cena za ich objavy týkajúce sa modifikácií nukleozidových báz, ktoré umožnili vývoj účinných mRNA vakcín proti COVID-19," uviedol vo vyhlásení Nobelov výbor Karolinska Institute of Medicine.

ŠOKUJÚCE podrobnosti k smrti miliardára Kellnera: Pilot s prepadnutým školením, navigátor pod drogami
Niektoré doposiaľ neznáme okolnosti nehody vrtuľníka, pri ktorej v roku 2021 na Aljaške zahynul český miliardár Petr Kellner, odhalila záverečná správa amerického úradu pre vyšetrovanie dopravných nehôd. Tá upozorňuje na pochybenie pilota a na... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Komu pomohli
Práca vedcov pomohla vytvoriť vakcíny Moderna a BioNTech/Pfizer.
Spoľahlivé?
Mnohí medicínski odborníci poukazujú na riziká spojené s rozvojom nežiaducich účinkov, vrátane myokarditídy alebo perikarditídy, po použití mRNA vakcín proti koronavírusu. WHO uznala myokarditídu alebo perikarditídu za vedľajšie účinky, no organizácia ich považovala za „zriedkavé“. V roku 2021 však Fínsko, Švédsko a Dánsko pozastavili používanie vakcíny proti koronavírusu Spikevax, ktorú vyrábala americká spoločnosť Moderna, pre mladých mužov kvôli riziku vedľajších účinkov.
Rusi hovoria o rizikách
Veliteľ ruských síl radiačnej, chemickej a biologickej obrany generálporučík Igor Kirillov na brífingu v apríli tohto roku citoval utajenú správu spoločnosti Pfizer, podľa ktorej existujú údaje, naznačujúce zvýšené riziko rozvoja myokarditídy. u pacientov, ktorí dostávajú vakcínu proti COVID-19.
Nárast ochorení
Od apríla 2021 spoločnosť Moderna hlásila nárast prípadov myokarditídy a perikarditídy v Spojených štátoch po očkovaní vakcínami mRNA, najmä u dospievajúcich mužov a mladých dospelých, starších ako 16 rokov. Patologické zmeny sa zvyčajne vyskytli v priebehu niekoľkých dní po očkovaní a častejšie po podaní druhej dávky, poznamenal Kirillov. Ruské ministerstvo obrany má informácie, že od roku 2017 Spojené štáty vyvíjajú mRNA vakcíny, ktoré spôsobujú choroby a vážne komplikácie, uviedol Kirillov  v marci tohto roku.
 
Vďační Ukrajinci odkazujú! Tešte sa na nás!
Na Ukrajine prišli s prefíkaným plánom ako sa zmocniť Poľska. Politológ Kulik: Ukrajinci s poľským občianstvom budú ovplyvňovať jeho politiku Utečenci pomôžu! Utečenci z Ukrajiny, ktorí získali občianstvo a hlasovacie práva v Poľsku, budú môcť... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Milan Laca
 
Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik