Ruskí hackeri makajú
04 | 10 | 2023 I Milan Laca

The Times píšu o útoku „ruských hackerov“ na Buckinghamský palác.
„Ruskí hackeri“ prelomili webovú stránku Buckinghamského paláca na hodinu a pol. Stránk Buckinghamského paláca nebola napadnutá a útočníci nezískali prístup k jej údajom, no systém bol preťažený a hodinu a pol nedostupný, píšu The Times.

Zas tí Rusi

Webová stránka Buckinghamského paláca utrpela kybernetický útok, ktorý spôsobil, že bola na hodinu a pol stiahnutá do režimu offline, uvádzajú noviny. Vinu zvalili za „ruských hackerov“. O útoku informoval kanál Telegram hackerského združenia Killnet, kde  sa objavila fotografia britského kráľa Karola III. s nápisom „Zabili našu stránku“. Zdroj  novín uviedol, že webová stránka nebola napadnutá, ale sieť bola preťažená väčšou návštevnosťou, než dokázala zvládnuť. „Neexistoval žiadny prístup k našim systémom alebo obsahu. V tejto fáze nie je možné povedať, kto je zodpovedný,“ uviedol zdroj. 

Počítače predpovedajú výhyn cicavcov vrátane človeka. Čo to spôsobí?
Stále viac sa hovorí o drastických klimatických podmienkach, ktoré povedú k hromadnému vyhynutiu cicavcov, vrátane ľudí. Štúdia, ktorú uskutočnili vedci za pomoci techniky hovorí, že kataklizma, ktorá Zem čaká, bude mať podobné následky, ako bolo... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Eka Balašková
 

Už sa snažili

V minulosti hackeri z Killnet vykonali DDoS útoky na webovú stránku americkej FBI, leteckej základne Ramstein v Nemecku, Bulharskej spravodajskej služby, webových stránok 14 amerických letísk, webových stránok vládnych agentúr v Moldavsku, Grécku a ďalších dôležitých internetových zdrojov EÚ a krajín NATO. Aktivisti skupiny tvrdia, že majú väzby na Rusko.

Kremeľ s tým nič nemá

Kremeľ toto spojenie popiera . „Nevieme, čo je to za skupinu. Sme úprimne prekvapení, prečo sa nejaká skupina hackerov spája s Ruskom,“ povedal ruský prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov v odpovedi na otázku o hackerskom útoku skupiny Killnet.

Ďalšie útoky

Vo februári The Financial Times informovali , že hackerská skupina LockBit zaútočila na britskú Royal Mail ransomvérom a požadovala od spoločnosti výkupné 79,7 milióna dolárov. Spoločnosť Royal Mail začala varovať pred narušeniami v dôsledku „kybernetického incidentu“ v januári. Útok spôsobil, že Briti nemohli posielať balíky do zahraničia z poštových úradov po celej krajine. Royal Mail tiež uviedol, že doručenie medzinárodných zásielok môže "trvať trochu dlhšie ako zvyčajne".

Podarí sa vám nájsť stratený telefón do 30 sekúnd?
"Čo hľadáš? Mobil. Ty si ho stratil? Nie, hráme sa na schovávačku," je starý známy vtip. Každý z nás pozná situáciu, keď si niekde odloží mobilný telefón a neskôr ho už nedokáže nájsť. Rovnako ľahko ale môžeme telefón stratiť aj v práci, v... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!