Letecké nešťastie v Senici má dve obete: Stroj, ktorý sa zrútil, patrí Danovi Danglovi!
02 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Pri nedeľnej (1. 10.) leteckej nehode v meste Senica zomrela jeho dvojčlenná posádka - muži vo veku 52 a 19 rokov. Prípad vyšetruje senická polícia, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

K tragédii došlo na poli pri mestskej časti Čáčov, v blízkosti Škodáčkovho mlyna. Podľa zoznamu lietadiel Dopravného úradu patrí havarovaný stroj firme herca a moderátora Daniela Dangla (48).

Daniel Dangl / Facebook (Konferencie FMK)

Podľa svedkov udalosti malo jednomotorové lietadlo OM-MIR, typ WT9 Dynamic preletieť ponad obývané domy a vzápätí sa z nezistených príčin zrútiť v tesnej blízkosti oplotenia jedného z domov.Podľa informácií, ktoré priniesla TV Markíza, lietadlo predvádzalo akrobatické manévre, pri ktorých pilot stratil kontrolu nad lietadlom. „Letel úplne normálne a zrazu kolmo k zemi a buchot,“ opísala posledné okamihy stroja vo vzduchu jedna z miestnych obyvateliek na sociálnej sieti.„Počula som, ako mu vyplo motory, len to zarachotalo, letel nad nami,“ doplnila ďalšia.

Nehodu prešetruje polícia

"Obhliadka miesta činu pokračuje z technických dôvodov aj v pondelok od skorého rána. Na mieste udalosti sú okrem policajných vyšetrovateľov aj vyšetrovatelia Leteckého úradu Ministerstva dopravy SR," doplnila hovorkyňa.

Podľa informácií Bianky Královičovej z odboru komunikácie Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR boli po nehode na miesto vyslaní štyria príslušníci s dvoma kusmi hasičskej techniky. "Po príchode zistili, že ide o malé lietadlo, v ktorom sa nachádzajú dve osoby bez známok života. Hasiči miesto udalosti zabezpečili pred šírením nebezpečných látok a pred vznikom požiaru," uviedla.

V okrese Senica spadlo malé lietadlo. Patrilo známemu hercovi
Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR prijalo na tiesňovú linku informáciu o páde malého lietadla v okrese Senica. Na miesto vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Informuje o tom na sociálnej sieti. Aktualizované:... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!