Musk tvrdo do Zelenského: Taký výsmech ešte ukrajinský prezident nezažil! (FOTO)
03 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Miliardár a podnikateľ Elon Musk sa vysmial ukrajinskému vojnovému vodcovi Volodymyrovi Zelenskému! Pomocou mému „Vein Popping Guy“ (Chlapíkovi už praskajú žily, pozn. red.) satiricky úplne znemožnil výzvy ukrajinského prezidenta na pomoc Západu. Ukrajinci sa do šéfa SpaceX horlivo pustili, informuje POLITICO.

„Keď prešlo 5 minút a vy ste nepožiadali o pomoc vo výške aspoň miliardy dolárov,“ znel Muskov odkaz, ktorý sprevádzal Zelenského hlavu pripojenú k slávnej fotografii rozrušeného školáka, ktorý – podľa etymológie memu – sedí v triede a zúfalo sa snaží udržať plynatosť.

Na fotografii vyššie je pôvodné meme, ktoré ukazuje chlapca sediaceho na vyučovaní vedľa krásnej spolužiačky a urputne sa snaží zadržať plynatosť.

Musk k pôvodnému virálnemu meme pridal hlavu Zelenského a urobil si srandu z jeho neustálych žiadostí o pomoc spojencov.

Musk verzus Ukrajina

Musk má problémové vzťahy s Ukrajincami a administratívou krajiny, odkedy ruský prezident Vladimir Putin spustil svoju rozsiahlu inváziu vo februári 2022, ale teraz majú šéfa SpaceX a majiteľa X (predtým Twitter) Ukrajinci už dos. "Takže ste si kúpili sociálne médiá, aby ste šikanovali ľudí, ktorí umierajú, pretože milujú slobodu," napísal ukrajinský stand-up komik Anton Tymošenko v reakcii na Muskov príspevok.

"Elon, napísal si tento meme počas priateľského rozhovoru s Putinom po telefóne?" napísal ďalší ukrajinský komik a dobrovoľník Vasyl Baydak — v narážke na správu New Yorker, že Musk a ruský prezident hovorili priamo.

Dokonca aj ukrajinské médiá sa pripojili k vzbure proti Muskovi, pričom Ukrajinskaja pravda zverejnila rovnaký meme, ale s Muskovou tvárou vo photoshope, a uviedla: „Už prešlo 5 minút a nešírili ste ruskú propagandu.“

Musk žaluje Sorosových ľudí: Šírite DEZINFORMÁCIE, ktoré potláčajú slobodu slova!
Miliardár Elon Musk, majiteľ sociálnej siete X predtým známej ako Twitter, sa rozhodol zažalovať spoločnosť Open Society Found amerického miliardára maďarsko-židovského pôvodu, Georgea Sorosa. Súdny spor má prebehnúť v Írsku a nepôjde v ňom o nič... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Zelenskyj zatiaľ nereagoval, ale...

Ale jeden z poradcov jeho kancelárie, Serhiy Leshchenko, vrátil úder v tweete, v ktorom obvinil Muska z „trollingu“.

Krátko po tom, čo sa minulý rok začal Putinov útok na Kyjev, bol Musk na Ukrajine vítaný vďaka jeho skorému rozhodnutiu poskytnúť krajine satelitný internet Starlink. Tento príbeh sa však obrátil po tom, čo začal prostredníctvom svojich sociálnych médií šíriť to, čo Ukrajina označila za proruskú propagandu.

Podľa novej biografie technologického šéfa Musk tiež tajne nariadil svojim inžinierom, aby minulý rok deaktivovali satelitnú komunikáciu Starlink neďaleko pobrežia Ruskom okupovaného Krymu, aby sabotovali plánovaný ukrajinský útok bezpilotných lietadiel.

Minulý týždeň Európska komisia označila Muskovu X za platformu sociálnych médií, ktorá je najväčším zdrojom dezinformácií. Musk si však z toho ťažkú hlavu nerobí.

Česi si všimli: NAJHORŠÍ ZÁSAH DO VOLIEB NA SLOVENSKU! A Rusko to nebolo (VIDEO+FOTO)
V rámci svojho programu Aby bolo jasno (ABJ) si moderátorka Jana Bobošíková pozvala na rozhovor Josefa Hübla, bývalého redaktora Československej televízie, spravodajcu v Poľsku a súčasného moderátora TV Bratislava. Aké sú vyhliadky na povolebné... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!