Česká europoslankyňa: Šimečka namiesto povolebnej pokory ukázal iba aroganciu!
03 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Česká europoslankyňa a predsedníčka KSČM Kateřina Konečná v rozhovore pre ParlamentníListy.cz v súvislosti s voľbami na Slovensku upozornila na vplyv sociálnych sietí. Poslala Slovákom odkaz...

Konečná v rozhovore upozornila, že sociálne siete, ktorých vlastníci, ako ukázali udalosti na Slovensku, podliehajú tlaku zahraničných vlád. 

Priame zasahovanie cudzej mocnosti do volieb

"Spoločnosť Meta, pod ktorú spadá Facebook, na tejto sociálnej sieti totiž vlani zrušila profil najsledovanejšieho slovenského politika, podpredsedu strany SMER - SSD, Ľuboša Blahu, za údajné šírenie nenávistných prejavov. To všetko sa malo odohrať po tlaku amerických kongresmanov. Ak skutočnosť, že sa ku Slovákom dostanú pred voľbami iba tie informácie, ktoré vyhovujú americkému kongresu, nie je priamym zasahovaním cudzej mocnosti do volieb iného štátu, potom už teda neviem, čo iného za zasahovanie označovať," skonštatovala Konečná.

Slovensko - nebezpečný precedens

Podľa europoslankyne v súvislosti s implementáciou nového Aktu o digitálnych službách sa dá navyše čakať, že vlastníci sociálnych sietí budú pri posudzovaní vhodnosti zverejňovaných informácií postupovať v budúcnosti ešte striktnejšie, čo je v kontexte preukázateľných tlakov z USA mimoriadne alarmujúca správa aj s ohľadom na blížiace sa voľby v Česku. 

"Veľmi ľahko sa totiž môže stať, že ten, ktorého názor nebude Spojeným štátom po chuti, bude skrátka a jednoducho umlčaný. Prípad zo Slovenska preto pôsobí ako nebezpečný precedens," dodala.

Europoslankyňa Kateřina Konečná, zdroj: FB/K. Konečná

Šimečka - namiesto povolebnej pokory arogancia

"Uvidíme, ako a či sa Slovensko premení pod novou vládou a či sa budú predvolebné sľuby skutočne plniť. Jedna vec je totiž kampaň a druhá zodpovednosť za zverenú moc," upozorňuje politička. 

Podľa Konečnej slov otázkou zatiaľ zostáva aj zostavenie vlády. "Šimečka už sa namiesto povolebnej pokory arogantne prihlásil k tomu, že urobí všetko preto, aby víťaza volieb vyradil z hry," prízvukuje česká europoslankyňa. A veľmi dobre vie čo hovorí, lebo z Európskeho parlamentu pozná slovenského europoslanca Šimečku veľmi dobre. 

"Nezostáva než držať Slovákom palce a dúfať, že sa do histórie pri najbližšej príležitosti odporúča aj vláda v ČR", uzavrela Konečná.

Česi si všimli: NAJHORŠÍ ZÁSAH DO VOLIEB NA SLOVENSKU! A Rusko to nebolo (VIDEO+FOTO)
V rámci svojho programu Aby bolo jasno (ABJ) si moderátorka Jana Bobošíková pozvala na rozhovor Josefa Hübla, bývalého redaktora Československej televízie, spravodajcu v Poľsku a súčasného moderátora TV Bratislava. Aké sú vyhliadky na povolebné... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!