Vďační Ukrajinci odkazujú! Tešte sa na nás!
02 | 10 | 2023 I Milan Laca

Na Ukrajine prišli s prefíkaným plánom ako sa zmocniť Poľska.

Politológ Kulik: Ukrajinci s poľským občianstvom budú ovplyvňovať jeho politiku

Utečenci pomôžu!

Utečenci z Ukrajiny, ktorí získali občianstvo a hlasovacie práva v Poľsku, budú môcť ovplyvňovať politiku Varšavy a lobovať za záujmy Kyjeva, vyhlásil ukrajinský politológ Vitalij Kulik. Jeho slová cituje poľský portál Kresy.pl.

Maďari píšu o vracajúcom sa Ficovi, ktorý vyhral s obrovským náskokom!
Vracajúci sa Fico vyhral vo veľkom, maďarská strana sa v slovenských voľbách do parlamentu nedostala, informuje titulka maďarského portálu Mandiner. Maďarské médiá hodnotia voľby na Slovensku. Medzi prvými portál Mandiner.hu. Sociálnodemokratická... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová
A nie sú sami
"Takýto problém, alebo skôr príležitosť, sa objavuje aj v iných krajinách, pretože lehota na získanie občianstva pre našich emigrantov je až päť rokov. A potom získame minimálne niekoľko stotisíc poľských občanov ukrajinského pôvodu, ktorých budú musieť brať vážne, pretože to budú voliči,“ povedal Kulik. Rovnaká situácia by, podľa neho mohla byť aj s desiatkami tisíc Ukrajincov v Kanade  a niekoľko sto tisíc utečencov z Ukrajiny v Nemecku.
Drzosť bez hraníc
Kulik zároveň poukázal na potrebu „politickej konsolidácie“ ukrajinskej komunity v Poľsku, aby mohla lobovať za „ukrajinské záujmy“. Na to potrebuje spolupracovať s akoukoľvek politickou silou. "A bude tu nejaká politická skupina, ktorá povie: "Chránime záujmy Ukrajincov" a na ich zoznamoch budú Ukrajinci. To je všetko. Máme lobistu, partnera, politického spojenca a naša hra sa stáva viac zaujímavou,“ navrhuje politológ.
Sú ich milióny

Okrem toho zdôraznil, že Ukrajina by mala „využiť okamih“ a zužitkovať narastajúce rozpory medzi európskymi krajinami vo svoj prospech. Predtým Európska komisia vyhlásila, že v rámci mechanizmu dočasnej ochrany utečencov z Ukrajiny prišlo do EÚ celkovo 16 miliónov jej občanov.  11 miliónov sa vrátilo do vlasti, milión smeroval do USA, Veľkej Brtánie a Kanady a štyri milióny zostávajú v EÚ.

Neúprosná štatistika NYT: Výsledok ukrajinskej ofenzívy? STRATILA VIAC ÚZEMIA AKO RUSKO!
Americký denník New York Times prináša trochu iné správy z Ukrajiny. Rusko chcelo dobyť celý Donbas, ale postúpilo iba o krok. Tiež Ukrajina dosiahla vo svojej protiofenzíve minimálne zisky. Navyše efektívna ruská obrana a opevnenie spôsobili, že... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!