Publicista Karol Lovaš: FICO BY MAL POĎAKOVAŤ AJ ČAPUTOVEJ A JEJ AKTIVIZMU
02 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Myslím si, že za volebné víťazstvo sa môže Smer poďakovať aj pani prezidentke Zuzane Čaputovej a jej aktivizmu. Pani prezidentka prišla do paláca z pozície aktivistky a vlastne z neho bude ako aktivistka aj odchádzať. Bohužiaľ, nepodarilo sa jej ako prezidentke stať sa političkou. Skonštatoval to v rozhovore pre Plus7Dní publicista Karol Lovaš.

Meno Karol Lovaš si mnohí pamätajú z čias, kedy bol v Rádiu Twist jedným z „protimečiarovských“ hlasov. Neskôr sa z verejného života vytratil a aktuálne pôsobí ako farár v dedinke v Česku. Popri starostlivosti o duchovný život farníkov prednáša aj žurnalistiku na Karlovej univerzite v Prahe. A stále sa venuje publicistike, hoci nezanevrel ani na politiku. A tak dnes aktuálne a trefne ohodnotil výsledok predčasných parlamentných volieb.

Víťazstvo aj vďaka Čaputovej

Výsledky volieb ostrieľaného publicistu príliš neprekvapili. No ak všetci naokolo tvrdia, že Robert Fico môže poďakovať za svoje víťazstvo vláde Igora Matoviča, vláde Eduarda Hegera, ale tiež vláde úradníckeho premiéra Ľudovíta Ódora, Lovaš pridáva ešte jedno meno.

"Myslím si, že za volebné víťazstvo sa môže Smer poďakovať aj pani prezidentke Zuzane Čaputovej a jej aktivizmu. Pani prezidentka prišla do paláca z pozície aktivistky a vlastne z neho bude ako aktivistka aj odchádzať. Bohužiaľ, nepodarilo sa jej ako prezidentke stať sa političkou. To, čo urobila, že niekoľko dní pred parlamentnými voľbami podala žalobu na Roberta Fica, to by neurobil žiadny politik, to je aktivistický čin," upozorňuje exnovinár. 

Čaputovej prázdnota
Bývalý novinár a publicista Karol Lovaš o prezidentke Čaputovej tvrdí, že ukazuje svoju naivitu, amaterizmus, až nekompetentnosť. „A politickú prázdnotu,“ dodáva. Upozorňuje na to napokon už minimálne pol roka. Na to, že prezidentka nesmie byť... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Lovaš si myslí, že aj tie Čaputovej aktivistické príhovory, ktoré mala a vyjadrenia s jasným odkazom na Roberta Fica mu vlastne pomohli stať sa v očiach mnohých ľudí tým martýrom. "On vlastne využil ten vstup pani prezidentky do aktívnej predvolebnej kampane ako niečo, čo nakoniec dokázal pretaviť vo volebné víťazstvo." 

Ako treťotriedna influencerka

Napokon, to nie je prvýkrát, čo Lovaš kritizuje slovenskú hlavu štátu. Už minimálne pol roka upozorňuje na to, že prezidentka ukazuje svoju naivitu, amaterizmus, až nekompetentnosť. „A politickú prázdnotu,“ dodáva. 

Na to, že prezidentka nesmie byť influencerka upozornil Lovaš už pri českých prezidentských voľbách. "Prezidentka Zuzana Čaputová v Prahe, bezprostredne po vyhlásení víťazstva Petra Pavla, je obrázkom nehodným hlavy štátu. Nemá obdobu v žiadnej z krajín sveta. Prezident suverénneho štátu by sa nemal nikdy správať ako treťotriedny influencer. Patrilo sa počkať na oficálnu návštevu zvoleného českého prezidenta,"  napísal ešte v januári publicista Lovaš.

Policajná nadpráca tlačí SMER v preferenciách stále vyššie
Na prepustenie Tibora Gašpara reaguje už krátko po prvých správach publicista Karol Lovaš. Jeho názor zo sociálnej siete vám ponúkame v pôvodnom znení. _______________________________ "Tibor Gašpar bol prepustený Tento druh policajnej "nadpráce"... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

„Prezidentské mandáty Andreja Kisku a Zuzany Čaputovej jasne dokazujú, že prezident bez politických skúseností je hazard, ktorý by sme si nemali viac dovoliť. V prípade oboch nenájdeme jediné slovo, výrok, gesto, čin, ktoré by po nich zostalo ako niečo stále a reprodukovateľné. Nech je to pre nás výstrahou,“ upozornil na sociálnej sieti Lovaš a pritom Čaputovej vyčítal, že jej činy sú doslova kontraproduktívne.

Slovenský mainstream môže skončiť ako Rudé právo

Lovaš pred časom veľmi polopate upozorňoval aj na ďalšiu vec: "Nechápem, čo sa ešte musí stať, aby Ficovi zúriví oponenti pochopili, že niečo robia zle. Že takto to s Ficom, teda proti nemu, neuhrajú. Tých zúrivých oponentov pritom Fico nemá len vo forme politických oponentov, ale aj v mainstreamových médiách," priam veštecky uviedol v polovici augusta.

Zdroj: FB/rozhlas.cz | Karol Lovaš

Publicista upozornil na to, že médiá hlavného prúdu o Ficovi informujú veľmi nelichotivo, no napriek tomu je dlhodobo medzi najpopulárnejšími. Lovaš preto už v tom čase odporúčal slovenským novinárom, aby upustili od aktivizmu a začali objektívne informovať. "Inak sa dožijeme spôsobu čítania Rudého práva spred 40-50 rokov. (Písali v Rudom Práve - bude to naopak). Médiám nevyšla ani kampaň s lanárením voličov zo zahraničia, nevychádza im „prepaľovanie“ každej témy, a preto je Fico práve ich najhoršia „predvolebná vizitka“."

Slovenský mainstream môže skončiť ako Rudé právo
Publicista Karol Lovaš nechápe, čo sa ešte musí stať, aby Ficovi zúriví oponenti pochopili, že niečo robia zle. Že takto to s Ficom, teda proti nemu neuhrajú. Tých zúrivých oponentov pritom Fico nemá len vo forme politických oponentov. Lovaša... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Dôveryhodnejší, ako prezidentka

„Podľa toho ako o Ficovi dlhodobo informuje mainstream by mal byť politickou "mŕtvolou". Nie je. Nebolo by na čase zmeniť formu práce? Ak angažované informovanie médií hlavného prúdu Robertovi Ficovi pomáha, nie je vhodné vrátiť sa konečne k tomu, čo je základným poslaním novinárčiny? Informovať,“ ponúkol možnosť premotivovaným novinárom „starý harcovník“ Lovaš, ktorý si pamätá ešte začiatky jednej zo súkromných televízií. 

Už v auguste zdvihol varovný prst a bol presvedčený, že tí politickí aktivisti v mainstreame, ktorí sami seba označujú za novinárov, by nemali informovať aktivisticky, nevnucovať divákom svoju predstavu sveta. Nuž, akoby hrach na stenu hádzal.

ZÁVODSKÝ A KOVAČIČ HANZELOVÁ, zdroj: screenshot youtube

Teraz už len my, novinári z alternatívy, budeme sledovať, ako sa títo tvorcovia liberálneho naratívu, ktorý je jediný pravdivý, postavia k zmene politických pomerov na Slovenku, a tým pádom aj zmene naratívov.

Karol Lovaš: Mainstreamové médiá ZLYHÁVAJÚ! Začali bojovať s človekom
Meno Karol Lovaš si mnohí pamätajú z čias, kedy bol v Rádiu Twist jedným z „protimečiarovských“ hlasov. Neskôr sa z verejného života vytratil a aktuálne pôsobí ako farár v dedinke v Česku. Popri starostlivosti o duchovný život farníkov prednáša aj... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!