Prezidentka poverí Smer-SD zostavením vlády v pondelok
01 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok (2. 10.) poverí víťaza volieb, stranu Smer-SD zostavením vlády. Zároveň je pripravená informovať lídrov strán o svojom postupe. Informovala o tom na sociálnej sieti.

tasr
tasr
tasr
tasr
tasr
tasr
tasr
tasr
tasr

"Dnes sme sa prebudili do zmeny, ktorú priniesli predčasné parlamentné voľby. Boli slobodné, demokratické a vytvorili reálny obraz našej spoločnosti. Bez ohľadu na to, že niekto sa z ich výsledku teší a iný smúti, že tu máme víťazov i porazených, je to obraz Slovenska. Vysoká volebná účasť svedčí o tom, že budúcnosť Slovenska nám nie je ľahostajná a že úsilie o spravodlivú, demokratickú a dobre spravovanú spoločnosť bude pokračovať aj po voľbách." Napísala Čaputová.

"Predvolebná kampaň, ktorá už našťastie skončila, vytvorila rany na spoločenskej atmosfére, na vzťahoch medzi ľuďmi a na celkovej dôvere v politiku a demokraciu. Verím, že politické strany, ktoré získali vo voľbách dôveru verejnosti, si uvedomujú svoj diel zodpovednosti a budú sa ich snažiť zmierniť. Najväčšiu zodpovednosť za budúci vývoj samozrejme nesie víťaz volieb, pretože vzbudil najväčšie očakávania vo verejnosti a je dôležité, aby ich napĺňal v prospech všetkých občanov Slovenska.

V duchu našej ústavnej tradície zajtra poverím zostavením vlády víťaza volieb a zároveň som pripravená informovať lídrov strán o svojom postupe." dolnila Čaputová.

Víťazom predčasných parlamentných volieb sa stal Smer-SD. Nasleduje Progresívne Slovensko a Hlas-SD. Do parlamentných lavíc sa dostali aj koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí a tiež KDH, SaS a SNS.

Markíza a Focus ABSOLÚTNE ZLYHALI! Je to zámerné ZAVÁDZANIE, alebo iba NESCHOPNOSŤ?
Agentúra Focus by mala zavesiť VEŠTENIE výsledkov volieb na klinec! Vraj popredný slovenský špecialista na prieskumy a analýzy verejnej mienky sa opäť fatálne sekla. A s ňou aj televízia Markíza, ktorá do volebného štúdia posadila majstrov sveta v... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik