Michelko o výsledku parlamentných volieb, v ktorých zvíťazila opozícia
02 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Podľa publicistu Romana Michelka je prekvapením týchto volieb to, že do parlamentu sa nedostalo hnutie Republika. Prekvapenie to bolo vďaka prieskumom, ktoré im prisudzovali ďaleko viac, ako v reáli získali. Michelko svojim voličom a divákom sľubuje, že hoci sa jeho pozícia zmení, naďalej mieni poskytovať informácie a v NR SR sa mieni zasadzovať za ústavný zákon o zákaze svojvoľného vypínania médií.

Michaleko rekapituluje výsledok volieb, ktorý bude veľmi tesný, no sociálna a národná koalícia by vzniknúť mohla Potešilo ho, že v parlamente nebudú Demokrati, Sme rodina a nechápe, ako je možné, že sa tam dostalo OĽaNO. Novú vládu, z ktorej zrejme nebude nadšená EÚ.

Kto je víťaz a kto porazený

Víťaz je podľa Michelka jasný – opozícia. Porazených je viac. Najhoršie dopadol Boris Kollár (Sme rodina), Demokrati a tiež paradoxne PS.

„Ani zďaleka nedostalo také výsledky, ako si mysleli a hlavne je tu reálna šanca, že to bude osemdesiatjednotka pre národne a sociálne orientované strany,“ uvažuje Michelko, ktorý nevidí žiadny význam v nejakom špekulovaní Hlasu, tí sa už v poslednom čase prikláňali k možnej koalícii so Smerom.

Víťazom je tiež KDH, ktoré sa po dvoch volebných obdobiach vrátilo do parlamentu. No a netreba zabúdať ani na SNS, ktorá do parlamentu ide cez osobný výtlak so silnou zostavou.

Ako dobrú správu vníma Michelko aj pád Demokratov, nepríjemným prekvapením je hnutie Republika. Jeho líder odviedol dobrú prácu v diskusiách, otázne je ďalšie fungovanie strany. Ak teda niekto zlyhal, tak prieskumné agentúry.

Západné liberálne plátky V ŠOKU: Fico vyhral, čo teraz?
Proruská ľavicovo-populistická strana Smer bývalého premiéra Roberta Fica vyhrala sobotňajšie voľby na Slovensku po sľube, že prestane posielať zbrane na Ukrajinu, zablokuje potenciálne členstvo Kyjeva v NATO a postaví sa proti sankciám voči Rusku.... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Nebude to selanka

Ako najpravdepodobnejšiu, vidí Michelko koalíciu Smer – Hlas – SNS. A čo KDH? To by podľa publicistu konečne mohlo začať hájiť záujmy svojich voličov.

„Tí sú zväčša na vidieku a hsú hodnotovo konzervatívni. Dnes je aj Smer hodnotovo konzervatívny, aj v Hlase je silné národné a sociálne krídlo, u SNS nie je o čom, takže prienik programov a hodnôt tam je,“ hodnotí Michelko, podľa ktorého je aj v KDH čas na zamyslenie sa nad ukončením „farizejstva“. Aj republiková rada a silné regionálne štruktúry budú podľa Michelka za to, aby vedenie prehodnotilo postoj „lebo Fico“.

Až sa mi chce plakať

„Môžete so Sulíkom nesúhlasiť, môžete so Šimečkom nesúhlasiť, môžete argumentovať, môžete diskutovať, snažiť sa presviedčať, ale s Matovičom, Pročkom, Šipošom – nie,“myslí si Michelko s tým, že nechápe, že niekomu mohli imponovať provokácie posledných dní kampane. Problematickí nebudú progresívci, ale Matovičova nekultúra. Vie si však predstaviť, že s Matovičom by nik nešiel do diskusie.

Má aj radosť

Michelka potešilo, že prepadol Boris Kollár a tiež Demokrati s nadutým Naďom a arogantným Šeligom.

„Tá pachuť z toho patoku, ktorý dotiahol Kiska do parlamentu už vyprchala. Ostal tam len posledný relikt – Veronika, ale nik sa s ňou neprekrúžkoval,“ konštatuje Michelko. Teší ho, že sa neprekrúžkovali ľudia , ako Šofranko, Šudík či Ševčík a Jurinová, ktorá nemá čo povedať.

Ako úplnú krásu vníma fakt, že sa nedostali Dzurindovi Modrí, pre ktorého je to obrovská potupa. Dzurinda by mal byť braný na zodpovednosť za svoje rozhodnutia a za Gorilu.

VOĽBY 2023! Z MINÚTY NA MINÚTU
V sobotu 30. septembra sa od 07.00 h do 22.00 h. na Slovensku konali predčasné parlamentné voľby 2023. Vo voľbách kandidovalo 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Do NR SR prešlo sedem strán. Aktuálne dianie prinášame z minútu na... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Čo nás čaká

Michelko uvažuje, že Šimečka sa bude správať spôsobom „vy ma ešte nepoznáte, ale keď ma spoznáte, tak len potom uvidíte“.

Budúci poslanec od vlády Smer-Hlas-SNS očakáva, že na Ukrajinu pôjde už len humanitárna pomoc, presadzovanie národno-štátnych záujmov v EÚ, kde majú Kaczyňski a Orbán „tretieho do partie“, čo nepoteší vedenie EÚ.

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni