Medvedev hovoril o "bláznovi", ktorý tlačí Rusko do tretej svetovej vojny
01 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Medvedev povedal, že počet "vedúcich idiotov" v NATO rastie

Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev vyjadril znepokojenie nad najnovšími vyhláseniami západných lídrov o možnej vojenskej pomoci Ukrajine. V nedávnom príspevku niektoré z nich odsúdil.

Začal komentárom k vyhláseniu britského ministra obrany Granta Shappsa a o jeho zámere vyslať britských vojenských inštruktorov na výcvik ukrajinských vojakov. Medvedev naznačil, že prítomnosť britských špecialistov na území Ukrajiny by z nich mohla urobiť "legálne ciele" pre ruské ozbrojené sily a vyzval ich, aby "bezohľadne ničili".

Medvedev potom prešiel k ďalšej ponuke na poskytnutie rakiet Taurus ukrajinským ozbrojeným silám. Tvrdí, že takýto návrh mohol pochádzať od predsedníčky obranného výboru nemeckého Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermannovej. Táto žiadosť tvrdí, že zákonnými cieľmi útokov ukrajinských ozbrojených síl sú objekty na území Ruska vrátane Krymu. Medvedev vyjadril presvedčenie, že údery na nemecké továrne, kde sa tieto rakety vyrábajú, budú tiež v súlade s medzinárodným právom.

Na záver vyjadril znepokojenie a uviedol, že takéto vyhlásenia aktívne tlačia svet smerom k tretej svetovej vojne.

Nemecká vojnychtivá politička (VIDEO)
Ukrajina má právo zasiahnuť Rusko raketami Taurus. Nemecko naliehavo potrebuje dodať Ukrajine rakety dlhého doletu Taurus, vyhlásila predsedníčka obranného výboru Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermannová v rozhovore pre mediálnu skupinu Funke.... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik