Demokrati: Lúčia sa, ale ďakujú, ako keby mali premiéra (VIDEO)
01 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Strana Demokrati utrpela fiasko, aké si nik z nich zrejme nechcel pripustiť. A zdá sa, že si ho nepripúšťajú ani po tom, ako sú zverejnené výsledky predčasných parlamentných volieb. Hoci podľa Štatistického úradu získali len 87-tisíc hlasov, Eduard Heger na tlačovej besede vyhlásil, že "rovnako, ako doteraz budú pokračovať v boji proti Robertovi Ficovi".

Poďakovanie

V úvode nedeľnej povolebnej tlačovej besedy Eduard Heger, predseda strany poďakoval za všetky hlasy tých, ktorí Demokratom vyslovili dôveru.

„Sme veľmi vďační za dôveru a tiež sme vďační za správy, ktoré nám posielate, že to nepovažujete za prepadnutý hlas. My to taktiež nepovažujeme za prepadnutý hlas,“ konštatuje Eduard Heger, podľa ktorého každý z tých takmer deväťdesiatich tisícov hlasov je záväzkom pokračovať ďalej a ku každému mienia pristupovať zodpovedne a s dôverou.

Ako volili rôzne "kúty" Slovenska?
Celkové výsledky volieb už poznáme – víťazom je Smer-SSD s 22,94 percentami hlasov, 17,96 percenta hlasov má Progresívne Slovensko a Hlas-SD získal 14,70 percenta voličských hlasov. To sú všeobecné výsledky volieb. Ako však dopadli jednotlivé... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Očakávali lepší výsledok

Heger však priznáva aj sklamanie. Nezabudol pripomenúť, že práve pred vládou Smeru, Hlasu a SNS varovali ako pred najväčšou hrozbou pre Slovensko.

„Práve preto chceme z tohto miesta zadeklarovať, hovoriac práve o tom, že sme vďační za každý hlas a dôveru, ktorú sme od občanov dostali, že budeme pokračovať v našej politickej práci. Nikam neodchádzame, budeme robiť slušnú, odbornú, nepopulistickú a odvážnu politiku,“ sľubuje Heger. 

Letanovská nastúpi do práce, Šeliga Slovensku nevie prísť na meno 

Volebná líderka Demokratov Andrea Letanovská konštatuje sklamanie, no svoje miesto vidí pri pacientoch, ktorí ju podľa jej slov potrebujú. Juraj Šeliga nezabudol skonštatovať, že stále mieni bojovať proti generálnemu prokurátorovi, pretože chce naďalej žiť v "tejto krajine". Jaroslav Naď sa obáva toho, čo prinesie vláda Smeru.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!