Americký odkaz Kyjevu - chvíľu nekradnite!
01 | 10 | 2023 I Milan Laca

Biden podpísal zákon o financovaní vlády bez pomoci Ukrajine.

Prezident podpísal návrh rozpočtu na 45 dní.

Musel podpísať?

Americký prezident Joe Biden podpísal zákon schválený Kongresom, ktorý bude pokračovať vo financovaní vlády po dobu 45 dní – do 17. novembra, informoval Biely dom. „V sobotu 30. septembra prezident podpísal HR 5860, ktorý poskytuje prostriedky federálnym agentúram do 17. novembra 2023 a rozširuje určité právomoci, ktorých platnosť sa končí,“ uviedla americká administratíva.

Vyznamenaný vojak z povolania o misiách a NATO: ALIANCIA NA ČELE S USA JE ZLOČINECKÁ ORGANIZÁCIA! (VIDEO)
Ľudia podporujúci eskaláciu vojny na Ukrajine si od klávesnice nevedia predstaviť, čo sa deje na fronte, nevedia si to predstaviť ani najvyšší armádni predstavitelia, uviedol v relácii Aby bolo jasno bývalý dôstojník Armády Českej republiky,... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Kyjev bude smutný
Zákon zároveň nepočíta s prideľovaním finančných prostriedkov pre potreby Ukrajiny. Samotný  Biden predtým povedal, že Washington si „za žiadnych okolností“ nemôže dovoliť prestať podporovať Kyjev. Podpis zákona eliminoval hrozbu odstávky vládnych inštitúcií v Spojených štátoch, ku ktorej by inak došlo už 1. októbra.
Nekradnite!

Ukrajina pri podpise zákona dostala varovanie z Washingtonu. Oznámil to poslanec Najvyššej rady Jaroslav Železnjak. Americká vláda, podľa neho, dôrazne odporúča, aby „na Ukrajine nedošlo k žiadnym korupčným škandálom počas 45 dní. Republikáni zároveň vyčiarkli prostriedky, určené pre Ukrajinu. Budú zahrnuté v samostatnom návrhu zákona.

Ukrajiny stačilo?
Americká kongresmanka Marjorie Taylor Greenová na sociálnej sieti X uviedla, že Spojené štáty sa starajú len o ochranu Ukrajiny, nie o svojich daňových poplatníkov a odmietla byť súčasťou neustálych zlyhaní vlády. „Jediná krajina, ktorú chcú chrániť, je Ukrajina, nie Amerika, ktorá im platí platy,“ napísala Greenová. Kongresmanka poznamenala, že odmieta byť súčasťou neustálych zlyhaní americkej vlády, ktoré viedli k zničeniu americkej ekonomiky, kríze počas pandémie koronavírusov a situácii, keď kontrola nad južnou hranicou USA patrí mexickým kartelom.
Nie nacizmu
Predtým Greenová vyjadrila presvedčenie, že poskytovanie americkej finančnej pomoci Ukrajine vedie k financovaniu nacizmu. Povedala, že nebude hlasovať za novú pomoc Ukrajine, kým americká armáda žije v „špine“ na svojich základniach. Takto kongresmanka reagovala na nedávnu správu odboru vládneho auditu, ktorý preveril 12 vojenských základní a zistil tam množstvo komunálnych nepríjemností - praskliny v kanalizácii, nefungujúce klimatizácie, plesne, šváby, či nepovolenú prítomnosť bezdomovcov.
Ešte jeden

Biely dom žiada Kongres o ďalších 24 miliárd dolárov pre Ukrajincov na posledný štvrťrok 2023. Kongresman Paul Gosar označil za „nezodpovedný“ návrh Senátu zahrnúť do krátkodobého rozpočtu pomoc Ukrajine vo výške 6 miliárd dolárov, ktorá má zabrániť odstávke, a nezahŕňať prostriedky na ochranu južných hraníc Spojených štátov pred nelegálnymi migrantmi.

Na čo je ešte vhodná vojna na Ukrajine?
Pentagon využíva ukrajinský konflikt na výcvik svojich ozbrojených síl. Podľa portálu Defense One, dve výcvikové strediská Pentagonu sa cvičia pozorovaním udalostí na Ukrajine a realizáciou vlastného výskumu a experimentov. Celkom dobrý... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!