Voľby už poznačili prvé BIZARNÉ situácie
30 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Aj keď po otvorení volebných miestností väčšie problémy neevidovali, na Slovensku sa už vyskytli prvé kuriózne situácie.

Ministerstvo vnútra (MV) SR nemá avizované žiadne problémy, ktoré by bránili otvoreniu volebných miestností. Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na MV SR Eva Chmelová.

Predsa sa však našli prvé zmätky a bizarné situácie

Voľby odštartovali aj v obci Práznovce v okrese Topoľčany. Tam si pred otvorením miestnosti museli vyžrebovať nového predsedu okrskovej volebnej komisie, keďže ten pôvodný sa vzdal funkcie. „Mali sme aj mierne kuriózny prípad, keď v jednom z okrskov prišiel pán hneď skoro ráno, prevzal si riadne volebné lístky, aj s obálkou prešiel za plentu a po chvíli vyšiel s tým, že voliť nebude a volebné lístky zahodil,“ prezradila zapisovateľka okresnej volebnej komisie Zuzana Chudá.

Nepozdávala sa mu farba pečiatky

Všetkých 95 volebných okrskov otvorila načas najväčšia mestská časť Petržalka. „Z niektorých volebných okrskov hlásili ráno, po otvorení volebných miestností, nával,“ skonštatovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Priebeh volieb je zatiaľ pokojný, v jednom z volebných okrskov však museli riešiť voliča, ktorému sa nepozdávala farba pečiatky na volebnej obálke.

Zmena na poslednú chívľu

V obci Štítnik v rožňavskom okrese v piatok z technických príčin zmenili miesto konania volieb. Pôvodne sa uvažovalo o vytvorení volebnej miestnosti v priestoroch rekonštruovaného zdravotného strediska, objavili sa však problémy s elektrinou. „Aj kultúrny dom, kde sa zvyčajne konajú voľby, sa momentálne prerába. Museli sme preto preložiť volebnú miestnosť do zasadačky na obecnom úrade,“ uviedla pre TASR zapisovateľka tamojšej volebnej komisie s tým, že zmena je v obci označená a bola ohlásená aj v miestnom rozhlase.

Volebný vlak Globsecu sklamal! Nenaplnil sa (VIDEO)
V piatok večer vyrazil na Slovensko z Prahy vlak s niekoľkými stovkami zväčša mladých ľudí. Ich cieľom bolo odvoliť. Hoci bol úplne zadarmo, ešte pár hodín pred vypravením organizátor lákal na voľné cestovné lístky. Televízie, ako aj niektoré... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik