DRAMATICKÝ DEŇ VOLIEB: Úmrtie vo volebnej miestnosti, opitý predseda komisie i epileptický záchvat
30 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

V sobotu 30. septembra sa začali predčasné parlamentné voľby 2023. O priazeň voličov sa uchádza 25 politických subjektov. Počas volieb však nastanú aj situácie, ktoré komplikujú ich priebeh. Tu je zopár z nich.

Vo volebnej miestnosti zomrel 78-ročný volič

Vo volebnej miestnosti v považskobystrickej mestskej časti Považské Podhradie zomrel po kolapse 78-ročný volič. TASR to potvrdil hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Viliam Sládek. 

"O 15.45 h sme na linku tiesňového volania záchrannej zdravotnej služby prijali žiadosť o pomoc k staršiemu mužovi, ktorý skolaboval vo volebnej miestnosti v Považskej Bystrici, v mestskej časti Považské Podhradie. Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby. I napriek snahe záchranárov sa nepodarilo 78-ročného muža zachrániť a na mieste prítomný lekár záchrannej zdravotnej služby po neúspešnej resuscitácii konštatoval smrť," informoval Sládek.

Počas zásahu zdravotných záchranárov bolo podľa zapisovateľky okresnej volebnej komisie v Považskej Bystrici Adriany Oravíkovej hlasovanie v okrsku prerušené na trištvrte hodinu. Volebná miestnosť tak bude otvorená pre hlasovanie do 22.45 h.

Dag Daniš v NEMOM ÚŽASE: "Osobnosti" radia, aby deti poučili rodičov, koho majú voliť
Žijeme vo zvláštnej dobe. "Osobnosti" radia, aby deti poučili rodičov, koho majú voliť. Alebo aby vnuci poučili starých rodičov, koho majú voliť. Týmto slovám sa tu dnes verejne tlieska, skonštatoval na sociálnej sieti v deň volieb známy politický... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Na Orave nafúkali predseda aj člen volebnej komisie

V Zuberci na Orave v sobotu nafúkali predseda aj člen volebnej komisie. Informovala o tom Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. 

"V Žilinskom kraji polícia preverila oznámenie, že niektorí členovia volebnej komisie v obci Zuberec, okres Tvrdošín, majú byť pod vplyvom alkoholu. Policajnou hliadkou boli vykonané dychové skúšky, ktoré boli v dvoch prípadoch pozitívne, a to u predsedu a jedného člena komisie," potvrdila Hrabovská.

Dodala, že vec odovzdali Okresnej volebnej komisii v Námestove, ktorá ju bude riešiť. 

V bratislavskej Petržalke skolaboval člen komisie

V jednom z volebných okrskov v bratislavskej Petržalke predĺžia hlasovanie o 40 minút. Dôvodom je zdravotná indispozícia jedného z členov okrskovej volebnej komisie. Pre TASR to potvrdila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

Z dôvodu predĺženia hlasovania by malo pravdepodobne prísť aj k predĺženiu volebného moratória. Mestská časť na sociálnej sieti spresnila, že k prípadu došlo v okrsku č. 41 na Základnej škole Gessayova 2. 

"Z dôvodu zdravotných komplikácií jedného z členov komisie, ktoré si vyžadovali zásah záchranárov, bude v tomto okrsku predĺžená možnosť odvoliť o 40 minút," informuje petržalská samospráva. V tomto volebnom okrsku tak budú môcť voliči odovzdať hlasovací lístok do 22.40 h.

MMA zápasník Végh: Moja voľba je jednoznačná! Nedovoľme, aby sme žili ako v Bangladéši!
VIDEO: MMA zápasník Végh nastavil liberálom zrkadlo: Nechcem tu BORDEL! Moja voľba je jednoznačná! Nedovoľme, aby sme žili ako v Bangladéši! Majster sveta v ťažkej váhe Attila Vegh má v tom jasno koho bude voliť. Podľa jeho slov je potrebné voliť... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

V Kostoľanoch pod Tribečom muž poškodil volebnú urnu

V Kostoľanoch pod Tribečom v Zlatomoravskom okrese zasahovala vo volebnej miestnosti polícia. Agresívny muž tu poškodil volebnú urnu. Podľa slov predsedníčky okrskovej volebnej komisie Lucie Betákovej však incident priebeh volieb neovplyvnil. 

"Polícia muža vyviedla von a my sme iba vymenili poškodenú urnu za novú. Voľby ani nemuseli byť prerušené, takže pokračujeme normálne ďalej. Momentálne je už priebeh volieb u nás pokojný," uviedla pre TASR. 

"Incident v Kostoľanoch pod Tribečom sme preverovali. Podľa mojich informácií sa vymenila volebná urna a voľby sú už pokojné, bez nutnosti ich prerušenia," potvrdila predsedníčka okresnej volebnej komisie v Nitre Michaela Grisbachová. Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Viktória Borloková, polícia rieši incident ako priestupok.

OSZZS eviduje desať výjazdov sanitiek v súvislosti s parlamentnými voľbami

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR eviduje v súvislosti so sobotnými parlamentnými voľbami do 15.00 h desať výjazdov sanitiek. Informuje o tom na sociálnej sieti. 

"Záchranárov sme vyslali do volebných miestností v Hurbanovej Vsi, Bratislave, do Zbudze, Krásnej nad Kysucou, Čadce, do Nového Mesta nad Váhom, Žiaru nad Hronom aj Blesoviec," uviedli záchranári. Dodali, že zasahovali pri kolapsoch, epileptickom záchvate, úrazoch aj pri aspirácii jedla.

Volebný vlak Globsecu sklamal! Nenaplnil sa (VIDEO)
V piatok večer vyrazil na Slovensko z Prahy vlak s niekoľkými stovkami zväčša mladých ľudí. Ich cieľom bolo odvoliť. Hoci bol úplne zadarmo, ešte pár hodín pred vypravením organizátor lákal na voľné cestovné lístky. Televízie, ako aj niektoré... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik