Kyjev bude bez amerických peňazí?
01 | 10 | 2023 I Milan Laca

Snemovňa reprezentantov USA predložila návrh rozpočtu bez pomoci Kyjevu.

Republikánsky kongresman z Oklahomy Tom Cole povedal, že Snemovňa reprezentantov USA vypracovala svoj vlastný zákon o rozpočte, bez pomoci Kyjevu. Informoval o tom The Washington Post.

Ani cent!

Dolná komora Kongresu USA, ktorú ovláda Republikánska strana, podľa neho navrhla svoj spôsob, ako predĺžiť vládne financovanie na 45 dní. Nezahŕňa však podporu pre Ukrajinu. Cole naznačil, že prostriedky budú použité, okrem iného, na odstraňovanie následkov prírodných katastrof v USA. Kongresman zdôraznil, že hlasovanie o tejto otázke by sa mohlo uskutočniť v blízkej budúcnosti.

Neúprosná štatistika NYT: Výsledok ukrajinskej ofenzívy? STRATILA VIAC ÚZEMIA AKO RUSKO!
Americký denník New York Times prináša trochu iné správy z Ukrajiny. Rusko chcelo dobyť celý Donbas, ale postúpilo iba o krok. Tiež Ukrajina dosiahla vo svojej protiofenzíve minimálne zisky. Navyše efektívna ruská obrana a opevnenie spôsobili, že... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Alebo áno?

Začiatkom septembra sa objavila správa, že Snemovňa reprezentantov USA odhlasovala pridelenie finančnej pomoci Ukrajine vo výške 300 miliónov dolárov a to aj napriek tlaku konzervatívneho krídla Republikánskej strany. Poskytovanie dodatočnej finančnej pomoci Kyjevu bolo odstránené z rozpočtového plánu Pentagonu. Považovali ho za jednu z položiek v novom návrhu rozpočtu ministerstva zahraničia na rok 2024.

Čo hrozí v USA

Veľké časti federálnej vlády zatvoria v nedeľu na poludnie, ak Kongres neschváli na poslednú chvíľu návrh zákona o výdavkoch, takže státisíce federálnych zamestnancov prepustia. Mnohé operácie však budú pokračovať aj napriek výpadku financií. Federálna pracovná sila 2,2 milióna ľudí bude buď pracovať pracovať bez odmeny, alebo nebude pracovať a nebude platená.  

Maďarské eurá skončili v Kyjevskej "diere"?
Orbán verí, že časť maďarských peňazí z rozpočtu EÚ mohol dostať Kyjev. EÚ už mohla previesť časť financií, ktoré dlhuje Maďarsku, na Ukrajinu. Kde sú eurá? Maďarský premiér Viktor Orbán povedal, že časť peňazí z rozpočtu EÚ, ktoré musí Brusel... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!