Jadrové "mátanie" NATO
30 | 09 | 2023 I Milan Laca
Na webovej stránke NATO uverejnili článok, vyzývajúci na posilnenie „jadrového odstrašovania“.
 
Krajiny NATO musia posilniť jadrové odstrašovanie na východných hraniciach aliancie, aby mohli úspešne čeliť Rusku, uvádza sa v článku jedného z bývalých vysokých predstaviteľov Pentagonu, Gregoryho Weavera. 
Keby bola vojna...
„V hypotetickej budúcej vojne s NATO by Rusko pravdepodobne pocítilo potrebu použiť jadrové zbrane na začiatku konfliktu,“ píše Weaver. Podľa neho „to znamená, že odrádzanie od ruskej jadrovej eskalácie sa stane ešte dôležitejším, ako odrádzanie od ruskej konvenčnej agresie“. Tí, ktorí veria, že „ruskú hrozbu pre alianciu“ možno udržať pod kontrolou vďaka prevahe NATO v konvenčných zbraniach a posilnenie jadrového odstrašovania už nie je prioritou, sa „nebezpečne mýlia,“ zdôrazňuje autor.
 
Zľakli sa Ruska? (VIDEO)
"Zo strachu z Ruska." Čo chce urobiť Nemecko. Nemecko kúpi od Izraela systémy protiraketovej obrany Arrow 3 kvôli konfliktu na Ukrajine. Svoje nemajú Nemecko a Izrael uzavreli dohodu o zámere Berlína získať systém protiraketovej obrany Arrow... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Milan Laca
Rusi použijú jadrové zbrane! 
Ako píše Weaver, NATO by nemalo predpokladať, že "ak Rusko nepoužije jadrové zbrane na Ukrajine, potom ich nepoužije proti NATO za iných okolností." Vo svojich úvahách, ako poznamenáva autor, vychádza zo skutočnosti, že konflikt na Ukrajine sa skončí „bez rozhodujúceho víťazstva Ruska“. Weaver zároveň varuje, že „všetko bude závisieť od výsledku, ktorý môže mať rôzne podoby“. Dospel k záveru, že NATO potrebuje posilniť jadrové odstrašovanie.
Treba ďalšie jadrové zbrane
„Na splnenie týchto požiadaviek NATO potrebuje množstvo trvalo rozmiestnených, vysoko odolných jadrových zbraní, ktoré dokážu spoľahlivo preniknúť cez nepriateľskú protivzdušnú a protiraketovú obranu“. Podľa Weavera „strategické jadrové sily samé o sebe nie sú dostatočne flexibilné a operatívne na to, aby presvedčili Rusko, že NATO je plne pripravené čeliť obmedzenému použitiu jadrových zbraní“.
Jadrové zbrane do Európy!
Podľa Weavera musí NATO v Európe „pridať ešte aspoň jeden typ taktických zbraní“. Ako na možnosť takéhoto dodatočného systému, poukazuje na americkú, z mora odpaľovanú riadenú strelu (SLCM-N) s jadrovou hlavicou, určenú pre americké útočné ponorky.
NATO s tým "nič nemá"
Webová stránka NATO zdôrazňuje, že všetky odborné a analytické stanoviská na webovej stránke aliancie „nepredstavujú oficiálnu pozíciu alebo politiku NATO alebo členských vlád“. Ako poznamenáva aliancia, „účelom revízií NATO je informovať a stimulovať diskusiu o bezpečnostných otázkach“ a „názory vyjadrené autormi sú ich vlastnými“.
 
Nové snahy začať vojnu proti Rusku
Ukrajina neuspela. Spojené štáty americké otvárajú nové fronty proti Rusku. Al-Watan: USA otvárajú front proti Rusku v Moldavsku a na južnom Kaukaze. Ďalší pokus! Washington otvára nové fronty proti Rusku, keďže Ukrajina nezvláda svoju... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!