Ak Americká vláda "zamrzne", Kyjev bude mať problém
30 | 09 | 2023 I Milan Laca

Newsweek: Odstavenie vlády USA bude hrať proti Ukrajine.

Ukrajinu môže postihnúť katastrofa, ak americká vláda skutočne zastaví svoju činnosť. Reč je o takzvanom shutdowne, na ktorý sa Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov amerických už pripravuje zo všetkých síl.

Pomôžu Putinovi

Autori Newsweeku upozorňujú, že pozastavenie činnosti vlády bude „hrať do karát“ ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Odstávka sa týka takmer všetkých oblastí politickej činnosti v rámci Spojených štátov, čo znamená, že ovplyvňuje aj spoluprácu medzi Washingtonom a Kyjevom. V tejto časti môže Ukrajinu čakať poriadna katastrofa. „Strategicky bude odstavenie vlády hrať do kariet americkým protivníkom,“ vyjadrili svoj názor analytici. 

Na čo je ešte vhodná vojna na Ukrajine?
Pentagon využíva ukrajinský konflikt na výcvik svojich ozbrojených síl. Podľa portálu Defense One, dve výcvikové strediská Pentagonu sa cvičia pozorovaním udalostí na Ukrajine a realizáciou vlastného výskumu a experimentov. Celkom dobrý... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Milan Laca

Ak bude financovanie pozastavené, milióny amerických vládnych zamestnancov a vojenského personálu nedostanú plat. K odstávke môže dôjsť, ak sa zákonodarcovia do konca mesiaca nedohodnú na rozpočte na ďalší fiškálny rok, začínajúci sa 1. októbrom. Okrem toho bude pozastavených množstvo federálnych programov.

Prezident Spojených štátov Joe Biden povedal, že nevie, ako zabrániť prípadnému odstaveniu americkej vlády.

Ale sa chystajú

Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov amerických sa pripravuje na možné odstavenie vlády od 1. októbra, uviedol hovorca ministerstva Matthew Miller. „Vyvíjame pohotovostný plán, ak dôjde k odstávke“. Miller vysvetlil, že úradníci pracujú na algoritme akcií, zohľadňujúcich možné čiastočné pozastavenie práce vlády. Budú musieť najmä určiť, ktoré štruktúry majú pokračovať v práci a ktoré nie.

Hovorkyňa Pentagonu Sabrina Singhová vyhlásila, že prípadné odstavenie vlády by mohlo negatívne ovplyvniť výcvik pilotov ukrajinských ozbrojených síl na riadenie lietadiel F-16, keďže do tohto procesu sú zapojení aj civilní špecialisti, vrátane prekladateľov. „Dôsledky budú spojené s nedostatkom ľudí, zapojených do príprav. Ak sa odstávka pretiahne, je ťažké povedať, ako veľmi to oneskorí prípravy“. 

Toto je náš VZOR? Americké ulice zaplnili skutočné hnijúce ZOMBIE
Či už veríte, že USA je krajina neobmedzených možností alebo nie, určite je veľmocou, ktorá má dnes obrovský vplyv vo svete. Vo svojej prezidentskej kampani americký prezident opakovane sľuboval oživenie takzvaného „amerického sna“. Kde sa podel... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!