Zľakli sa Ruska? (VIDEO)
29 | 09 | 2023 I Milan Laca

"Zo strachu z Ruska." Čo chce urobiť Nemecko.

Nemecko kúpi od Izraela systémy protiraketovej obrany Arrow 3 kvôli konfliktu na Ukrajine.

Svoje nemajú 
Nemecko a Izrael uzavreli dohodu o zámere Berlína získať systém protiraketovej obrany Arrow 3, zo strachu z možnej hrozby zo strany Ruska, píše v článku nemecký Focus.
Britský generál varuje Európu: PRIPRAVTE SA NA VOJNU!
Bývalý najvyšší veliteľ NATO varuje Európu: Si vis pacem, para bellum – ak chcete mier, pripravte sa na vojnu. Keďže NATO čelí „existenčnej hrozbe“ v konflikte v Európe, ktorému je už pravdepodobne nemožné zabrániť, informuje Breitbart. Západ a... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Treba sa chrániť

"Nákup protiraketového obranného systému je odpoveďou na ukrajinský konflikt. Nemecko chce s pomocou Arrow 3 chrániť seba, ako aj spojencov v NATO, pred možnými útokmi rakiet stredného doletu," uviedol nemecký časopis.

Systém Arrow 3

Izreal sa poteší
Autor článku poznamenal, že náklady na obchod, najväčší predaj zbraní v izraelskej histórii, sa odhadujú na približne štyri miliardy eur. Nákup Arrow 3 sa uskutočňuje v rámci iniciatívy European Sky Shield. Nemecko spustilo tento projekt v auguste 2022. Teraz združuje 19 krajín, vrátane členských štátov NATO, Veľkú Britániu, Slovensko, Lotyšsko, Maďarsko, Bulharsko , Belgicko, Českú republiku, Fínsko, Litvu, Holandsko, Rumunsko, Slovinsko, Estónsko a Nórsko. Vo februári 2023 sa k iniciatíve pridalo aj Švédsko a Dánsko. V júli bol zoznam účastníkov doplnený o Švajčiarsko a Rakúsko.
... a samozrejme, drony
Bundeswehr nakúpi 13 prieskumných bezpilotných lietadiel LUNA NG HUSAR od obranného koncernu Rheinmetal píše sa v  správe odboru  pre zbrane, informačné technológie a aplikácie Bundeswehru. "Nemecká armáda dostane nový bezpilotný prieskumný systém stredného dosahu. Prezident Spolkového úradu pre vyzbrojovanie, informačné technológie a aplikácie Bundeswehru podpísal so spoločnosťou Rheinmetall Technical Publications GmbH zodpovedajúcu dohodu“, uvádza sa vo vyhlásení.
Čo tí Rusi nevymyslia! Ďalšia hrozná raketa!
Daily Star: V Británii hovoria o Putinovej zbrani, ktorá je silnejšia ako jadrová. Raketový systém Alabuga, ktorý sa v súčasnosti vyvíja v Rusku, bude „silnejší ako jadrová bomba“. Píše britský denník Daily Star. Ruský vojenský expert Andrej... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!