Vyznamenaný vojak z povolania o misiách a NATO: ALIANCIA NA ČELE S USA JE ZLOČINECKÁ ORGANIZÁCIA! (VIDEO)
30 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Ľudia podporujúci eskaláciu vojny na Ukrajine si od klávesnice nevedia predstaviť, čo sa deje na fronte, nevedia si to predstaviť ani najvyšší armádni predstavitelia, uviedol v relácii Aby bolo jasno bývalý dôstojník Armády Českej republiky, vojenský lekár, ktorý slúžil vo vojne v Afganistane, Marek Obrtel. Ten sa rozhodol vrátiť svoje vyznamenania z operácií Severoatlantickej aliancie, pretože NATO na čele s USA je podľa neho zločinecká organizácia, informujú české Parlamentní Listy.

Podplukovník vo výslužbe Marek Obrtel povedal, že ľudia, ktorí nabádajú k ešte väčšej eskalácii vojny na Ukrajine, si nevedia ani predstaviť, čo sa na fronte skutočne deje. „Skutočne od klávesnice, kde máte sedem životov a akýkoľvek chybný krok, ktorý môžete vzápätí napraviť novým začiatkom hry, si ľudia nevedia skutočnú vojnu predstaviť. Predstava tej reálnej bojovej situácie je u týchto ľudí úplne mizivá. Predstavujú si to často ako práve tú počítačovú hru. Ani skúsenosť vojenskej populácie nie je typická, dnes máme armádu, keď ani jej najvyšší predstavitelia už de facto nezažili nič, čo by sa tej skutočnej vojne podobalo,“ povedal Obrtel, ktorý bol v ostrom boji a zažil skutočnú vojnu, kde sú obete a utrpenie.

Za všetko môžu peniaze a mamon určitých globalistických skupín

Nebolo by dobré, aby sa so súčasnou mládežou Obrtel podelil o svoje skúsenosti a príbehy? „Áno, ale muselo by sa to úplne zbaviť toho politického pozadia, pretože tak, ako som spoznal tieto zahraničné misie, tak som zistil, aké je to všetko falošné, vylúčené a de facto účelovo vykonštruované, myslím tým aj samotné dôvody na to, aby niekde nejaká misia prebehla. Keď odmyslíme všetky tieto prívlastky, ktoré tam zatiaľ bývajú, nakoniec zistíte, že za všetko môžu peniaze a mamon určitých globalistických skupín, ktoré tým sledujú svoje ciele,“ povedal s tým, že to všetko by si ale pri prednáške pre mladých ľudí musel odpustiť a podeliť sa len o hrôzy, ktoré si väčšina populácie nedokáže predstaviť.

Na čo je ešte vhodná vojna na Ukrajine?
Pentagon využíva ukrajinský konflikt na výcvik svojich ozbrojených síl. Podľa portálu Defense One, dve výcvikové strediská Pentagonu sa cvičia pozorovaním udalostí na Ukrajine a realizáciou vlastného výskumu a experimentov. Celkom dobrý... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Milan Laca

Otrasné zážitky si ponesú nadosmrti

Opísal, v akom psychickom stave sa podľa neho vrátia vojaci z rusko-ukrajinského frontu, či už ide o tých ruských alebo ukrajinských: „Takýto človek sa málokedy môže vrátiť do normálneho života s nedotknutou psychikou. Niekomu to môže psychiku poškodiť natoľko, že už sa ani k norme nevráti. Mnohí z tých vojakov si tieto zážitky ponesú nadosmrti a dosť ťažko sa ich niekedy zbavia. Osobne si to neviem predstaviť po takých bitúnkoch, ktoré tam prebiehajú počas protiofenzívy. Straty na ukrajinskej strane sú obrovské, to samo o sebe musí byť pre ukrajinských vojakov demotivujúce,“ myslí si Obrtel.

Medzinárodné zločiny NATO vydávame za boj za demokraciu, ľudské práva a nezávislosť

Odmieta, aby členstvo v Severoatlantickej alianci bolo takým kľúčovým záujmom Českej republiky: „Ak chceme byť naďalej páchateľmi medzinárodných zločinov, a to hovorím s plnou vážnosťou, tak v Aliancii zostaňme. Aliancia za posledných dvadsať rokov spáchala mnoho medzinárodných zločinov, ktoré, ak by sa stali na druhej strane barikády, tak by boli neskutočne medializované, neskutočne kriminalizované, ale pretože sa to deje na našej strane barikády, vydávame to za boj za demokraciu, ľudské práva a nezávislosť,“ povedal jeden z hlavných dôvodov, prečo by Česko naďalej v Aliancii nemalo zostávať.

 

Obrovské zisky zbrojárskych koncernov

V tomto kontexte tiež upozornil na záväzok dve percentá HDP na obranu, kde vízia je taká, že tieto peniaze potom máme utrácať za zbrane, ktoré nám niekto nadiktuje kupovať. „Prevažne sú to americké zbrane od koncernu, ktoré investíciu toho štátu berú ako svoj obrat,“ zdôraznil Obrtel obrovské zisky zbrojárskych koncernov, ktoré sú podľa neho vinníkom vojny. 

"Z 99 percent sú vinníkom tých významných vojnových konfliktov po celom svete práve zbrojárske komplexy, ktoré na tej vojne odjakživa zarábajú, vždy sú za tým peniaze spravidla týchto štruktúr, potom sa len hľadajú dôvody," doplnil.

Ukrajina do NATO?

Na vstup Ukrajiny do NATO sa pozerá tiež veľmi skepticky. Ak by sa Ukrajina predsa len stala členom Severoatlantickej aliancie, tak okrem územného zisku, ktorý by znamenal, že tam budú základne NATO, nasťahujú tam plejádu jadrových zbraní a  Aliancia sa priblíži k východu, by nebol žiadny ďalší dôvod na to, aby skutočne na to prijatie došlo. 

„Naopak, bolo by to porušenie všetkých dohôd z roku 1991. Rusku bolo sľubované, že keď sa stiahne z východnej Európy, keď sa zruší Varšavský pakt, tak sa NATO nebude ďalej rozširovať na východ. Ale vidíme, čo sa za posledných tridsať rokov stalo,“ uzavrel Marek Obrtel.

Neúprosná štatistika NYT: Výsledok ukrajinskej ofenzívy? STRATILA VIAC ÚZEMIA AKO RUSKO!
Americký denník New York Times prináša trochu iné správy z Ukrajiny. Rusko chcelo dobyť celý Donbas, ale postúpilo iba o krok. Tiež Ukrajina dosiahla vo svojej protiofenzíve minimálne zisky. Navyše efektívna ruská obrana a opevnenie spôsobili, že... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik