Strieľalo sa aj v Nitre! Ide o unesenú školáčku (VIDEO)
30 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Pred pár dňami sa strieľalo aj v Nitre. Pred obchodným centrom tu skupina Rómov z Lužianok napadla troch mužov, ktorí skončili v nemocnici. K situácii sa vyjadril aj Stanislav Lakatoš, vajda z Močenka, podľa ktorého má útok korene v únose školáčky.

Pri útoku mali byť podľa TV JOJ použité aj plynové zbrane, obušky a mačety. Vajdovia čakali na stretnutie kvôli voľbám, keď ich napadli útočníci z Lužianok, ktorí pred časom uniesli 14-ročnú školáčku. Tá žije s babkou v Hájskom. Na príhovor vajdu Stanislava Lakatoša z Močenku sa dievča síce vrátilo domov, no útočníci sa mu dlhší čas vyhrážali. Vajda si myslí, že to mohol byť únos budúcej nevesty, no dodáva, že takéto riešenie nie je normálne. Po incidente boli traja muži ošetrení v nemocnici a polícia začala trestné stíhanie pre prečin výtržníctva.

Streľba bola vyvrcholením iného incidentu

„Dôvodom tohto všetkého bolo, že uniesli 14-ročné školopovinné dievča,“povedal na adresu útočníkov vajda z neďalekej obce Močenok s tým, že Jennifer sa po jeho intervencii vrátila k babke.

V ten štvrtok sa vajdovia chystali na „stretnutie ohľadom volieb“, ktoré sa malo odohrať v hoteli.

Súd dal po 11-tich rokoch za pravdu Rómom
Pred jedenástimi rokmi verejnú mienku v okolí Košíc rozvírilo nútené vysťahovanie niekoľkých rómskych rodín zo svojich domovov v Nižných Kapustníkoch. V uplynulých dňoch Krajský súd v Košiciach rozhodol v ich prospech. V októbri 2012 bolo viac,... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Ako z hororu

„Zbadali nás, že tu sedíme. Skočili domov, pozbierali sa, vrátili sa asi deviati plus tri-štyri ženy, ktoré mali slzné spreje. Chlapi mali mačety, nože, obušky,“hovorí Korado Lakatoš - jeden z napadnutých s tým, že Lakatoš doplnil, ako ich ženy ich „slzákmi“ oslepili a potom ich bili. Dokonca po nich strieľali ostrými, aj plynovými nábojmi. Jeden z napadnutých má monokel pod okom a na tele modriny a stopy po výstreloch z plynovej pištole.

„Je označkovaný, spálený. My sme sa bránili rukami, nohami, ako sa dalo. Ja som mal pri sebe svoju palicu, to je všetko. My sa nebijeme a vajdovci obzvlášť nie,“ doplnil Korado Lakatoš.

„Ja som sa potkol na obrubníku, už som bol slepý z toho spreju. A tam ma bili hlava-nehlava. Okolo krku som mal hrubú reťaz, ktorú mi strhli a aj si ju nechali. Do nohy ma pichli nožom,“ ukázal zranenia Stanislav Lakatoš.

Akčná polícia

„Klobúk dolu, že tu polícia bola tak bleskove. Za 2-3 minúty možno,“ skonštatovali napadnutí, ktorí neskôr navštívili aj školáčku, ktorej únos bol podľa nich príčinou napadnutia.

„Po tom, ako ju uniesli, sa mi podarilo dostať ju naspäť. Babka, ktorá ju má na starosti, po ňu bola taxíkom,“ doplnil vajda. S tým, že únoscom dievčaťa z Hájskeho pri Nitre poslal video s odkazom, že ak sa dievča nevráti domov, jej únoscovia budú na rok vylúčení z komunity.

Záujem o hlasovanie prejavilo zatiaľ 1737 väznených osôb
Záujem o hlasovanie v predčasných parlamentných voľbách prejavilo zatiaľ 1737 väznených osôb. Voliť môžu väznené osoby so slovenským štátnym občianstvom a trvalým pobytom na Slovensku, ktoré v deň volieb dovŕšili 18 rokov a nemajú prekážku práva... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vyhliadli si nevestu?

„Babka ma poslala do obchodu. A prišlo tam nejaké auto, uniesli ma. Ja som plakala a kričala,“povedala o situácii dievčina. Vajda pritom doplnil, že v tejto komunite je normálne, že si niekto vyhliadne nevestu, ale únos normálny nie je. Štandardom je dohoda medzi rodinami. Keď babka zistila, čo sa stalo, okamžite sa obrátila so žiadosťou o pomoc na vajdu, ktorý je v komunite autoritou.

„Na moje slovo ju pustili. Lenže potom sa mi začali vyhrážať. Že ma zastrelia, podrežú, keď sa stretneme,“ dodaí Lakatoš a o strachu o život hovoria aj napadnutí chlapi, ktorí vec nahlásili aj policajtom v Močenku. Útočníci sú vraj už v zahraničí.

Trestné stíhanie sa už začalo

Polícia už má v rukách kamerový záznam z obchodného domu. Obvinený zatiaľ nebol nikto, no nitrianska policajná hovorkyňa Viktória Barloková potvrdila začatie trestného stíhania za spáchanie prečinu výtržníctva, a to závažnejším spôsobom konania a potvrdila aj streľbu z plynovej pištole.

„Poškodení utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske vyšetrenie a ošetrenie. Do konania bude pribratý znalec z odboru zdravotníctva a farmácie z dôvodu bližších špecifikácií zranení, doby liečenia a spôsobu ich vzniku,“ informovala Borloková. S ohľadom na prebiehajúce procesné úkony sa k prípadu únosu dievčaťa polícia nevyjadrila, nepotvrdila ani to, či sú, alebo nie sú podozriví na Slovensku.

Hlas ľudu: Nezabiješ! Nepokradneš! Nescudzoložíš! Nevypovieš krivé svedectvo proti svojmu blížnemu!
Božie a svetské zákony. Ako je to s nimi? Platia pre všetkých rovnako? Nechcem vyvolávať diskusie o tom, ako to bolo, keď sme volili jednu stranu. Isté je, že čo si ľudia v osemdesiatom deviatom vyštrngali, nie je celkom to, čo chceli. Až na tých... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!