Počítače predpovedajú výhyn cicavcov vrátane človeka. Čo to spôsobí?
02 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Stále viac sa hovorí o drastických klimatických podmienkach, ktoré povedú k hromadnému vyhynutiu cicavcov, vrátane ľudí. Štúdia, ktorú uskutočnili vedci za pomoci techniky hovorí, že kataklizma, ktorá Zem čaká, bude mať podobné následky, ako bolo vyhynutie dinosaurov na Zemi.

Výskum ráta so vznikom superkontinentu splynutím súčasných svetadielov. Tento nový útvar budú sužovať extrémne horúčavy, ktoré ohrozia existenciu väčšiny cicavcov, vrátane ľudí. Pridať sa majú ďalšie dva ohrozujúce faktory.

Predpovede superpočítačov

Vedci po prvýkrát použili superpočítačové klimatické modely na simuláciu budúcich klimatických podmienok, čím odhalili vážne zosilnenie klimatických extrémov. Stať sa má po tom, ako sa kontinenty Zeme spoja a vytvoria jedinečný, neobývateľný superkontinent. Tento proces by mal za následok enormné zvýšenie priemernej teploty a väčšina živočíšnych druhov by nezvládla prispôsobenie sa tomuto extrému.

KDE TO VŠETKO SKONČÍ? Po pohlaví si chcú ľudia meniť už aj vek!
Transageizmus na vzostupe! Zmeniť si pohlavie nie je v dnešom svete už ničím výnimočným, môžeme si však zmeniť biologický vek? Samozrejme, nemôžeme, existuje však hnutie, ktoré bojuje za právo ľudí ​zvoliť si vek podľa toho, na koľko rokov sa... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Slnečný jas a tektonická aktivita

Výskum ďalej hovorí o Slnku, ktoré bude vyžarovať viac energie a zvýšilo by teplotu Zeme. Okrem toho bude vznik superkontinentu poznačený častými sopečnými erupciami v dôsledku tektonických procesov v zemskej kôre. To by uvoľnilo obrovské množstvo oxidu uhličitého a zhoršilo globálne otepľovanie.

Ilustračné foto / Pixabay

Trojitá hrozba

Výskumný tím tvrdí, že zvyšujúce sa hladiny oxidu uhličitého spolu s horúcim slnkom a extrémnou kontinentalitou vytvoria trojitú hrozbu. To následne spôsobí zvýšenie teploty medzi 40 až 70 stupňami Celzia na väčšine územia.

Vymieranie ľudí a cicavcov

Cicavce, vrátane ľudí, sa historicky vyvinuli prispôsobovaniu sa klimatickým zmenám skôr smerom k nižším teplotám. Naša schopnosť tolerovať vysoké teploty však zostala relatívne konštantná, takže prežitie v dlhotrvajúcom nadmernom teple je takmer nemožné. Ak by sa naplnili klimatické podmienky z tejto štúdie, cicavce by neprežili kvôli ich neschopnosti rozptýliť teplo potením sa, čím sa dokážeme ochladzovať. To by malo za následok vyhynutie ľudí.

POLITOLÓGOVIA UPOZORŇUJÚ! Moratórium je zbytočné, mnohé konania neetické
Moratórium pred predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. septembra, v sobotu, začalo platiť 48 hodín pred voľbami. Napriek tomu sa na stránkach mnohých politických strán a tiež kandidátov objavujú príspevky, ktoré s voľbami... Čítať ďalej
29 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

 

 

Budúce prognózy a úrovne CO2

Na predpovedanie budúcich klimatických podmienok a úrovní CO2 vedci simulovali trendy teploty, vetra, dažďa a vlhkosti pre ďalší očakávaný superkontinent – ​​Pangea Ultima. Za predpokladu, že prestaneme využívať fosílne palivá, model hovorí o takmer dvojnásobnej hladine CO2. Ak ich však budeme využívať naďalej, hladina tohto plynu bude ďaleko vyššia.