Iba 16-ročný vandal vyrúbal svetoznámy strom pri Hadriánovom vale (FOTO)
30 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Iba 16-ročného chlapca zatkli po tom, čo motorovou pílou vyrúbaný jeden z najznámejších stromov v Británii, známy z kín i televízie. Turistický ťahák a oficiálne najkrajší strom Anglicka z roku 2016 skončil kvôli hlúposti a vandalizmu, informuje Breitbart.

Polícia v Northumbrii uviedla, že 16-ročného chlapca zatkli a prepustili na kauciu v súvislosti s vandalizmom po tom, čo bol v noci na štvrtok vyrúbaný strom Sycamore Gap pri rímskom obrannom diele Hadriánovom vale.

Po výrube a po absolútnom pobúrení, ktoré zalomcovalo Spojeným kráľovstvom po tom, čo sa to dostalo na verejnosť, sa predstavitelia zaviazali „postaviť každého zodpovedného pred súd“. 

O okresnom policajnom komisárovi sa hovorilo, že je „rozžiarený“ hnevom nad tým, čo polícia nazvala „úmyselným vandalským činom“.

Forenzní vyšetrovatelia z Northumbrijskej polície skúmajú vyrúbaný strom Sycamore Gap na Hadrianovom múre v Northumberlande. 16-ročného chlapca zatkli pre podozrenie z trestného činu poškodzovania v súvislosti s výrubom jedného z najfotografovanejších stromov v Spojenom kráľovstve. Dátum fotografie: piatok 29. septembra 2023. (Foto: Owen Humphreys/PA Images cez Getty Images)

Možno, že vycítili silu citu – o Britoch je známe, že majú, možno viac ako iní, radi stromy – polícia rázne zareagovala na výrub a vo štvrtok ráno poslala na miesto činu niekoľko vozidiel a policajtov.

Správa o zatknutí viedla k novej vlne špekulácií na sociálnych sieťach o potenciálnej motivácii vyrúbať strom a o schopnostiach, ktoré výrub v tme vyžaduje, aby tak čistým rezom vyrúbal obrovský strom. Dokáže to osamelý tínedžer?

NORTHUMBERLAND, ANGLICKO – 28. SEPTEMBER: Strom „Sycamore Gap“ na Hadriánovom múre teraz leží na zemi a na mieste, na ktorom kedysi hrdo stál 28. septembra 2023 severovýchodne od Northumberlandu v Anglicku, po ňom zostal len peň. Strom, ktorý bol očividne vyrúbaný cez noc, bol jedným z najfotografovanejších stromov v Spojenom kráľovstve a objavil sa v roku 1991 vo filme Kevina Costnera „Robin Hood: Prince Of Thieves“. (Foto: Jeff J Mitchell/Getty Images)

Forenzní vyšetrovatelia z Northumbrijskej polície skúmajú vyrúbaný strom Sycamore Gap na Hadrianovom múre v Northumberlande. 16-ročného chlapca zatkli pre podozrenie z trestného činu poškodzovania v súvislosti s výrubom jedného z najfotografovanejších stromov v Spojenom kráľovstve. Dátum fotografie: piatok 29. septembra 2023. (Foto: Owen Humphreys/PA Images cez Getty Images)

Strom nebol príliš starý v porovnaní s niektorými z najstarších stromov v Británii, ktoré môžu byť staré aj tisíce rokov, ale jeho izolovaná poloha ohraničená dutinou stojacou nad starobylým múrom postaveným na príkaz rímskeho cisára Hadriána v roku 122 n.l. ho urobila obľúbeným pre turistov a chodcov. Platan vystupoval prominentne v kľúčovej scéne vo filme Kevina Costnera  Robin Hood: Prince of Thieves (Robin Hood - kráľ zlodejov, pozn. red.) z roku 1991 a niektorým bol známy ako „strom Robina Hooda“.

Niektorí sa teraz obrátili s otázkou, čo bude ďalej pre Sycamore Gap. Expert na stromy National Trust citovaný The Independent naznačuje, že strom by sa mohol pokúsiť na jar znovu vyrásť s čerstvými koreňmi, pretože pred útokom bol zjavne v dobrom zdravotnom stave. 

SKUTOČNÁ HRÔZA! Úmrtnosť mladých ľudí je na historickom maxime (VIDEO)
Úmrtnosť medzi mladými ľuďmi je bezprecedentne vysoká. Dátový analytik Ed Dowd zaznamenal v Británii prudký nárast úmrtnosti na kardiovaskulárne ochorenie. Čísla sú alarmujúce. Počet ľudí vo veku 15 až 44 rokov v Anglicku a Walese, ktorí umierajú... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik