ELÁN ODHALIL POSLEDNÝ ROZHOVOR! Mrazivé slová Vaša Patejdla (VIDEO)
29 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Kapela Elán svojim fanúšikom prichystala dojemné prekvapenie. Na svojich oficiálnych stránkach zverejnila posledný rozhovor s Vaším Patejdlom (†68), ktorý zosnulý hudobník natočil tento rok na konci marca. „Dúfajme, že Elán bude stále žiť,“ vyhlasoval vtedy s nezlomnou energiou v očiach. A že by sa chystal do dôchodku? Na to bol vraj ešte príliš mladý!

Kapela Elán na svojom facebooku v nedeľu zverejnila unikátne video, ktoré zachytáva posledný nahraný rozhovor s Vašom Patejdlom.  "Ahoj kamaráti, zverejňujeme posledný autentický rozhovor s našim Vašom, ktorý pre vás natočil 28.3.2023 v rámci spoločného dňa fotenia pre dnes už vypredané koncerty Elán 70. Video rozhovor má 18 minút, je bez úprav, v pôvodnej podobe. Náš Vašo s nami naveky!" informovali hudobníci.

Patejdl v rozhovore hovorí s úprimnosťou sebe vlastnou. Napriek chorobe, ktorá ho už za pár mesiacov mala drastickým spôsobom pripraviť o život a o ktorej v tom čase ešte nikto nemal ani tušenie, sa zdal byť plný síl i plánov. Z jeho úst padali vety ako:  „Dúfajme, že Elán bude stále žiť!“

Ani v posledných mesiacoch svojho života rozhodne nemal v pláne zvoľniť svoje povestné raketové tempo. „Nedokážem si predstaviť, že by som sedel na verande a pozoroval, ako kvitne bazalka. Na to som ešte veľmi mladý,“ vyhlásil napríklad.

Zaznela aj otázka na blížiacu sa sedemdesiatku, ktorej už sa Vašo ale bohužiaľ nedožil. „V poslednej dobe si človek uvedomuje, že život je konečný, čo som si pred desiatimi rokmi neuvedomoval, ale napriek tomu mám radosť zo života a snažím sa robiť všetko pre to, aby som vstúpil nielen do toho klubu sedemdesiatnikov, ale možno aj osemdesiatnikov. Dúfam, že to tak bude,“ zveril sa s lišiackym úsmevom.

Zároveň elánisti vo štvrtok pripomenuli aj Vašove meniny: "Dnes má meniny Václav. Spomíname ❤️"

Vašo Patejdl zomrel 19. augusta 2023 len dva týždne po tom, čo mu lekári potvrdili rakovinu pankreasu. „Môjho manžela zasiahla nečakane, a predovšetkým celkom skryto, veľmi zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia slinivky brušnej. Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní pred tým, než nastal onen osudný deň. Najprv o svojej chorobe vedel len Vašo a ja, následne potom jeho traja synovia. Manželovo srdce dotĺklo v skorých ranných hodinách v sobotu 19. augusta 2023,“  uviedla hudobníkova manželka, ktorá pridala aj poďakovanie Ústrednej vojenskej nemocnici za jej starostlivosť a ľudský prístup.

Orbán: Násilie migrantov PREKROČILO RUBIKON! Polícia SR: Neverte HOAXOM!
Maďarský premiér Viktor Orbán vyhlásil, že násilie zo strany migrantov „prekročilo Rubikon“ a jeho vláda sa odmietne podriadiť diktátu EÚ s cieľom nanútiť viac migrantov do jeho krajiny, informuje Breitbart. Podľa facebookovej stránky slovenskej... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!