Streľba v Bratislave: Útočník začal strieľať z okna
28 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Desivú noc zažili obyvatelia bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Najskôr ich v noci vystrašil výbuch, následne začuli rany zo zbrane. Útočník mal stáť pri okne a strieľať na ľudí na ulici.

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke zo stredy (27. 9.) na štvrtok si vyžiadala jedného mŕtveho. Ďalší štyria ľudia sa zranili. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Na streľbu upozornili noviny.sk a aktuality.sk.

"Na základe telefonátu na tiesňovú linku 155 v noci na dnes Krajské operačné stredisko Bratislava vyslalo štyri posádky do mestskej časti Dúbravka. Na mieste sa nachádzali štyri osoby so strelnými poraneniami, ktoré boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc. U piatej záchranári konštatovali exitus," uviedli záchranári.

Miesto hrozivej udalosti je opáskované, zasahuje tu polícia, ktorá hľadá nábojnice, technici, kriminalistickí experti, policajní funkcionári, prokurátorka i vyšetrovateľ z úradu inšpekčnej služby. Zranení boli prevezení do nemocnice.

Utočníka zastrelili

Polícia vyšetruje nočný incident v bratislavskej Dúbravke, ktorý si vyžiadal jedného mŕtveho a ďalších štyroch zranených. Pri zásahu museli policajti použiť služobnú strelnú zbraň. Na mieste udalosti sú naďalej viaceré policajné autá a policajti.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff informoval, že viaceré policajné hliadky boli krátko pred 1.00 h vyslané na základe viacerých telefonických oznámení od občanov na Fedákovu ulicu v Dúbravke. Malo tam dôjsť k výbuchu v jednom z bytov a následne k streľbe.

Policajti pri zásahu museli voči konkrétnej osobe použiť aj služobnú strelnú zbraň. "Na mieste utrpela jedna osoba zranenia, ktorým na mieste podľahla," uviedol Szeiff. Ako podotkol, v dôsledku incidentu utrpeli ďalšie osoby zranenia, s ktorými boli prevezené do nemocníc.

Polícia sa aktuálne zaoberá okolnosťami a aj presnými príčinami, za ktorých k udalosti došlo. "Len čo to procesná situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie," skonštatoval Szeiff.

Vážne zranenia

Dvaja zranení po nočnej streľbe v bratislavskej Dúbravke zostali po operácii hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), tretieho po ošetrení prepustili domov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

"Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku," priblížila Kliská.

Obaja sú podľa jej slov mimo ohrozenia života a pod stálym dohľadom zdravotníkov na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník," spresnila.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti informovalo, že na mieste incidentu sa nachádzali štyri osoby so strelnými poraneniami, ktoré boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc. U piatej záchranári konštatovali smrť.

Predtým HOAX, dnes PRAVDA: Zatvorí Nemecko hranice?
Nemecké úrady v rámci boja proti nelegálnej migrácii od tohto týždňa zintenzívnia kontroly osôb vstupujúcich na hranice s Poľskom a Českou republikou, uviedla nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová. Jej slová citujú západné médiá. A Ódor na... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!