POLITICO nám to vysvetlilo: Prečo na voľbách na Slovensku vlastne nezáleží
28 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Voľby na Slovensku postavili celý Západ do pozoru. Slovensku sa ešte nikdy predtým nevenovalo toľko pozornosti. Ale podľa POLITICO to môže byť iba veľa kriku pre nič.

„Na Slovensku záleží oveľa viac, ako si Európa uvedomuje,“ varoval bývalý redaktor New Statesman John Kampfner, sám so slovenskými koreňmi, v Guardiane. No Politico si myslí že to nie je pravda.

Ak na Slovensku, krajine s približne 5,5 miliónmi obyvateľov, tak veľmi záleží, prečo si ju potom toľko ľudí (vrátane Silvia Berlusconiho a Georgea W. Busha ) mýli so Slovinskom?

Slovensko vždy bolo a bude zapadákov

Realita je taká, že Slovensko bolo vždy akýmsi zapadákovom, či už v habsburskej ríši, alebo ako druhé husle v Československu počas studenej vojny. Syndróm malého človeka v krajine vždy plodil nedôveru k vonkajším silám, či už rakúskym, českým, poľským, maďarským alebo americkým.  

Dalo by sa dokonca namietať, že zakorenený odpor je určujúcou charakteristikou slovenskej politiky.

Vzhľadom na to, aká je krajina závislá od EÚ, na tom v konečnom dôsledku nebude až tak záležať.

Slovenská ekonomika, ktorá bola na začiatku 21. storočia vďaka svojmu rýchlemu rastu ohlasovaná ako „tatranský tiger“, je dnes v priepasti. Jej HDP na obyvateľa ju zaraďuje na koniec rebríčka eurozóny, ako sú Lotyšsko a Chorvátsko. Je na vrchole ligových tabuliek v jednom meradle – veľkosť jeho rozpočtového deficitu, ktorý podľa predpovedí tento rok dosiahne takmer 7 percent.

Ďalších pol milióna eur na špicľovanie ľudí pre Gerulatu (VIDEO)
Podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha na svidníckom námestí hovoril okrem iného aj o kauze Gerulata, ktorej prezidentka podpísala nemalú dotáciu na to, aby mohla monitorovať aktivity niektorých ľudí na sociálnych sieťach. Gerulata a Trnka Upozornil,... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Odklon od EÚ si nemôže dovoliť žiaden slovenský politik

Ekonomický obrat nebude možný bez pomoci EÚ, vrátane 6 miliárd eur z prostriedkov fondu na obnovu, ktoré Brusel vyčlenil pre krajinu. Akýkoľvek posun odklonu od hlavného prúdu vo fiškálnych záležitostiach by sa stretol s odporom investorov, čo by zvýšilo náklady Slovenska na pôžičky. Ako člen eura sa lídri krajín nemôžu obrátiť so žiadosťou o úľavu na centrálnu banku.

Zdá sa, že aj po voľbách, nech by skončili akokoľvek, politika na Slovensku, ktoré malo za posledných päť rokov päť premiérov, zostane nestabilná. 

A ak aj Slovensko nepošle na Ukrajinu už ani jeden náboj munície, nič sa nedeje. Bratislava už totiž dodala všetko, čo jej armáda mohla dať.

Britský generál varuje Európu: PRIPRAVTE SA NA VOJNU!
Bývalý najvyšší veliteľ NATO varuje Európu: Si vis pacem, para bellum – ak chcete mier, pripravte sa na vojnu. Keďže NATO čelí „existenčnej hrozbe“ v konflikte v Európe, ktorému je už pravdepodobne nemožné zabrániť, informuje Breitbart. Západ a... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!