Nové snahy začať vojnu proti Rusku
28 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina neuspela. Spojené štáty americké otvárajú nové fronty proti Rusku. 

Al-Watan: USA otvárajú front proti Rusku v Moldavsku a na južnom Kaukaze.

Ďalší pokus!

Washington otvára nové fronty proti Rusku, keďže Ukrajina nezvláda svoju úlohu, píše Al-Watan. "Spojené štáty čelia neuspokojivej realite. V tejto súvislosti americká administratíva začala otvárať nové fronty proti Rusku,  na území Moldavska a na južnom Kaukaze," píše sa v článku.

Prepočítali sa 

Podľa autora, nebol Washington pripravený na odpor Ruska a rozhodol sa okolo neho vytvoriť čo najviac horúcich miest. Podľa Západu by to mohlo viesť k vyčerpaniu ruského potenciálu. Poznamenal tiež, že zlyhanie Ukrajiny podnietilo Západ k otvoreniu nových frontov. Washington márne vsádza na Kyjev, keďže medzi armádami Ruska a Ukrajiny je obrovská nerovnováha, ktorá neumožňuje ukrajinskej dosiahnuť pokrok.

Britský generál varuje Európu: PRIPRAVTE SA NA VOJNU!
Bývalý najvyšší veliteľ NATO varuje Európu: Si vis pacem, para bellum – ak chcete mier, pripravte sa na vojnu. Keďže NATO čelí „existenčnej hrozbe“ v konflikte v Európe, ktorému je už pravdepodobne nemožné zabrániť, informuje Breitbart. Západ a... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Kyjev zlyhal

Otvorenie nových frontov museli, podľa autora, zorganizovať pre zlyhanie Kyjeva, ktorý túto úlohu nezvláda. Noviny zdôrazňujú, že aj keď vezmeme do úvahy, že Západ zásobuje ukrajinské ozbrojené sily obrovským množstvom techniky a munície, nerovnováha medzi armádami Ruska a Ukrajiny zostáva taká veľká, že Kyjev nie je schopný dosiahnuť pokrok na bojisku.

Moldavský front

Kišiňov medzitým naďalej dodržiava svoj protiruský kurz. Moldavská prezidentka Maia Sandu povedala,  že na presadzovanie európskych hodnôt musí krajina opustiť spoluprácu s Ruskom. Dodala, že je potrebné, aby politici nie slovami, ale skutkami ukázali, že pracujú a žijú podľa týchto európskych hodnôt.

Južný Kaukaz

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyhlásil, že Západ poskytuje finančnú podporu niektorým mimovládnym organizáciám na južnom Kaukaze, pretože pripravuje farebné revolúcie. Obvinil západné krajiny zo snahy zdiskreditovať kroky Ruska či Iránu. Predseda Výboru pre medzinárodné záležitosti ruskej Štátnej dumy Leonid Sluckij zdôraznil, že pokusy západných krajín otvoriť „druhý front“ proti Rusku na Kaukaze, najmä v Gruzínsku, sa stávajú iluzórnymi. Podľa neho niektoré štáty naďalej vyvíjajú tlak na Tbilisi, „aby ho vtiahli do vojenského dobrodružstva odsúdeného na neúspech“.

Kremeľ varuje

Moskva opakovane vyhlasuje,  že NATO  je zamerané na konfrontáciu. Ako zdôraznil tlačový tajomník prezidenta Dmitrij Peskov,  ďalšie rozširovanie bloku neprinesie Európe väčšiu bezpečnosť. Ruské Ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo pripravenosť na dialóg so Severoatlantickou alianciou, ale na rovnocennom základe so Západom, bez smerovania k militarizácii kontinentu. V posledných rokoch Rusko hovorí o bezprecedentnej aktivite NATO na svojich západných hraniciach.

Na Západe vyslovili pre Zelenského hrozný scenár na Ukrajine
Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj sa obáva rozdelenia krajiny na dve časti podľa kórejského scenára, ktoré by sa mohlo stať realitou. Túto možnosť načrtol publicista španielskeho časopisu País . Ako sa uvádza v materiáli, v politickej... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!