Na maďarsko-srbskej hranici bolo horúco (VIDEO)
28 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

O tom, že situácia s ilegálnou migráciou sa nezlepšuje svedčí nedávny incident na maďarsko-srbskej hranici, kde pred pár dňami dokonca skupina prevádzačov strieľala po privolanej hliadke. O incidente informuje niekoľko maďarských médií, medzi inými aj denník Magyar Nemzet.

Štvorčlenná hliadka bez zranení

Incident sa podľa Magyar Nemzet odohral 21. septembra po 22-hodine v oblasti Szatka. Na maďarských a srbských uniformovaných dôstojníkov tu spustili paľbu z kalašnikovov prevádzači s veľkou skupinou migrantov. Magyar Nemzet konštatuje, že od roku 2021 sú maďarskí pohraničníci čoraz agresívnejšie napádaní pašerákmi ľudí a nelegálnymi migrantmi

Predtým HOAX, dnes PRAVDA: Zatvorí Nemecko hranice?
Nemecké úrady v rámci boja proti nelegálnej migrácii od tohto týždňa zintenzívnia kontroly osôb vstupujúcich na hranice s Poľskom a Českou republikou, uviedla nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová. Jej slová citujú západné médiá. A Ódor na... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Strieľal prevádzač

„Štvorčlenná maďarsko-srbská hliadka dorazila na svojom služobnom SUV k technickej hraničnej závore k poplachu, že na maďarské územie prechádza veľká skupina migrantov. Prichádzajúcu hliadku privítala spŕška guliek. Prevádzač najprv vystrelil jeden výstrel z kalašnikova do vzduchu, potom vypálil dva cielené náboje po päť až šesť rán na maďarských a srbských policajtov. Hliadky skočili do priekopy v technickej pohraničnej bariére a stiahli sa z palebnej línie. Na maďarskej strane strely zasiahli prvky systému ochrany hraníc a zem nad hliadkovým autom,“uvádza podrobnosti denník s tým, že na srbskej strane hranice našla tamojšia polícia  puzdrá na muníciu, z ktorých časť bola vyrobená v Macedónsku.

Srbská a maďarská strana uskutočnili pohraničné stretnutie s cieľom vyšetriť porušenie hraničného práva a policajné riaditeľstvo župy Čongrád-Csanád začalo trestné stíhanie proti neznámemu podozrivému pre podozrenie zo zneužitia strelných zbraní alebo streliva. Podľa Magyar Nemzet, aktuálne na prechod na územie Maďarska a Európskej únie čaká okolo päťtisíc nelegálnych prisťahovalcov. Nedá sa vylúčiť, že ten istý obchodník s ľuďmi z Kalašnikova konal aj v oblasti Röszke. 

Niektorých vracajú do Srbska

Operátor obsluhujúci monitorovací kamerový systém 22. septembra pár minút po šiestej hodine rannej spozoroval muža, ktorý šplhal po rebríku zo Srbska na manévrovaciu trasu zriadenú medzi plotmi dočasného bezpečnostného hraničného plota. Muž zastavil na manévrovacej trase, z ramena zdvihol útočnú pušku a s jej krytom zabezpečil prechod 13 nelegálnych migrantov, ktorí ho nasledovali, cez hraničný priechod - v blízkosti sa nenachádzali žiadne hliadky, ktoré by bolo možné nasmerovať na miesto udalosti. V tom istom čase boli o niečo ďalej zatknuté ďalšie dve skupiny nelegálnych migrantov.

Po prekonaní skupiny ozbrojený „ochrankár“ vyliezol po rebríku späť do Srbska a polícia ho krátko po pol kilometri od hranice zastavila a v súlade s platnou maďarskou legislatívou odprevadila 13 nelegálnych migrantov späť do Srbska. dočasný bezpečnostný hraničný zámok .

Orbánova vláda má jasný postup na boj proti nelegálnej migrácii
Okolité štáty reagujú rozhodne pružnejšie na aktuálnu situáciu s nelegálnou migráciou. Zatiaľ čo vláda Ľudovíta Ódora spolu s vedením polície vajatá, ako sa hranice uzavrieť nedajú, Poľsko koná a zavedie kontroly na hranici so Slovenskom, aby... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Obchodníci s ľuďmi sú vo vojne

O útoku na maďarskú pohraničnú políciu informoval srbský spravodajský portál Suboticke.rs a ako napísali, zrážky pripomínajúce vojnu pokračovali. Výstrely bolo počuť aj večer 21. septembra a vo večerných hodinách sa strieľalo na maďarskú pohraničnú políciu.

Konflikty sa šíria aj okolo Paliča, Hajdukova a Tresetište. Predpokladá sa, že ide o konflikt medzi Afgancami a Sýrčanmi a podľa svedkov a obyvateľov tejto časti predmestia došlo k zraneniam a úmrtiam. 

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!