Čo tí Rusi nevymyslia! Ďalšia hrozná raketa!
28 | 09 | 2023 I Milan Laca

Daily Star: V Británii hovoria o Putinovej zbrani, ktorá je silnejšia ako jadrová.

Raketový systém Alabuga, ktorý sa v súčasnosti vyvíja v Rusku, bude „silnejší ako jadrová bomba“. Píše britský denník Daily Star. Ruský vojenský expert Andrej Klincevič uverejnil preklad s komentármi na svojom kanáli Telegram.

Zvláštna raketa

Britský denník píše, že Rusko vyvíja raketu, vybavenú výkonným vysokofrekvenčným generátorom.  Táto raketa, alebo bomba,  umožní neutralizovať nepriateľa bez jediného výstrelu. „Alabugu“ už  nazvali „tajnou zbraňou“. Predpokladá sa, že raketový systém bude inštalovaný na ruských dronoch. Možno ho použiť aj na ničenie hlavíc rakiet a komunikačných zariadení v lietadlách.

Prvé NEOFICIÁLNE závery z vyšetrovania pádu rakety do Poľska
Napriek nedostatočnej spolupráci zo strany Ukrajiny poľskí vyšetrovatelia nepochybne zistili, že raketa, ktorá dopadla na poľské územie 15. novembra 2022 a zabila dvoch poľnohospodárskych pracovníkov, bola ukrajinská a nie z Ruska. Prokuratúra... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Čo ešte dokáže

"Alabuga" môže zablokovať automatické nabíjanie tankov, odpáliť delostrelecké granáty v ich veži a zničiť nepriateľský personál. Noviny tiež uvádzajú, že ruská elektromagnetická strela môže znefunkčniť nepriateľskú elektroniku v okruhu 3,5 kilometra.

Z ruských zdrojov

Ako sa uvádza v otvorených zdrojoch, projekt Alabuga nie je elektronická raketa, ale celý komplex výskumu vedcov a dizajnérov domáceho vojensko-priemyselného komplexu na vytvorenie nového typu zbrane, pomocou elektromagnetického impulzu. Názov „raketa“ sa však uchytil a nedávno sa začal používať ako symbol. Samotná strela je len prostriedkom na dopravenie zariadenia priamo na bojisko. Je pravdepodobné, že by to mohla byť riadená strela z rodiny Caliber, na mori, na zemi aj vo vzduchu. V súčasnosti aktívne vyvíjajú novú okrídlenú platformu, špeciálne pre najnovší vysokofrekvenčný komplex.

Ako funguje

Celý zmysel je v „hlavici“, ktorá nemá tradičné prostriedky na ničenie vo forme úlomkov alebo tlakovej vlny. Účinnosť použitia Alabugy, podľa mnohých vojenských expertov, môže byť porovnateľný s jadrovým úderom. Komplex je navrhnutý tak, aby vyradil všetky rádioelektronické zariadenia hladinových lodí, nepriateľských lietadiel (lietadlá, vrtuľníky, drony, riadené strely), komunikačné a riadiace zariadenia pozemných jednotiek. To znamená, že nepriateľské tanky zamrznú a stanú sa vhodnými cieľmi, zbrane nestrieľajú, lietadlá havarujú.

Už to skúšali?

Ruská stíhačka Su-24, vybavená systémom elektronického boja Chibiny prelietala nad torpédoborcom USNAVY "Donald Cook" v Čiernom mori.  Americkí námorníci pozorovali lietadlo vizuálne - cez okná, ale ani radary, ani systémy protivzdušnej obrany lode nezachytili ruskú stíhačku. Torpédoborec bol "slepý a hluchý", čo ho prinútilo k rýchlemu ústupu a návratu na základňu NATO v rumunskej Constante.

Aj Západ sa snaží...

V súčasnosti pokračujú práce na vývoji elektromagnetických zbraní aj v USA a Číne, kde plánujú radikálne zmeniť stratégiu vedenia budúcich vojen pomocou sľubných technológií na diaľkové ovládanie. Použitie elektromagnetických zbraní sa považuje za súčasť americkej „tretej kompenzačnej stratégie“, ktorá zahŕňa použitie najnovších technológií a kontrolných metód na dosiahnutie výhody nad nepriateľom. V roku 2012 bola v Spojených štátoch v rámci projektu CHAMP testovaná strela s elektromagnetickou náplňou a o rok neskôr bol testovaný pozemný elektronický systém potlačenia dronov.  

Britský generál varuje Európu: PRIPRAVTE SA NA VOJNU!
Bývalý najvyšší veliteľ NATO varuje Európu: Si vis pacem, para bellum – ak chcete mier, pripravte sa na vojnu. Keďže NATO čelí „existenčnej hrozbe“ v konflikte v Európe, ktorému je už pravdepodobne nemožné zabrániť, informuje Breitbart. Západ a... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!