Aký osud čaká americké tanky na Ukrajine?
29 | 09 | 2023 I Milan Laca
"Dlho neprežijú." Ruský manéver na Ukrajine vyvolal v Spojených štátoch paniku.

Military Watch: Abrams nevydrží dlho na fronte kvôli delostrelectvu a mínam.

Nebudú problémom

Tanky Abrams sa stanú ľahkými cieľmi pre ruskú armádu, ktorá vo veľkom využíva delostrelectvo a míny, píše Military Watch Magazine.

Už je to overené

"Dodávke Abramsov predchádzali značné straty nemeckých Leopardov modifikácie 1 a 2 a britských Challengerov 2. Očakáva sa, že bez pancierovania s ochudobneným uránom je nepravdepodobné, že by americké tanky vykázali väčšiu životnosť. Navyše ich pancierová ochrana je zreteľne slabšia ako u „vyzývateľov“, píše sa v článku.

Wagnerovci sa vracajú na front
Ukrajinská armáda hlási návrat jednotiek Wagnerovcov do Bachmutu. Jednotky Wagnerovcov sa objavili v oblasti Arťomovska (Bakhmutu) a vrátili sa na pozície, ktoré opustili koncom jari. Hlásia to ukrajinskí vojaci, dislokovaní v tomto smere. O... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Milan Laca

Prídu s tankami aj posádky?

V článku sa  uvádza, že ďalšou neistotou, týkajúcou sa operácií zahŕňajúcich Abramsy na Ukrajine je, ktoré posádky ich budú prevádzkovať. „Miera zapojenia amerických a iných dodávateľov NATO sa stala obzvlášť dôležitou otázkou po nedávnych správach, že tanky dodávané ukrajinským ozbrojeným silám obsluhuje nemecký a ďalší západný personál,“ píšu autori.

Už sú na ceste

Americký prezident  Joe Biiden povedal, že prvé tanky Abrams dorazia na Ukrajinu na budúci týždeň. Celkovo Biely dom prisľúbil dodať 31 tankov. Podľa medializovaných informácií bude prvá várka pozostávať z desiatich. Začiatkom septembra Pentagon tiež oznámil presun nábojov s ochudobneným uránom.

Ofenzíva

Ukrajinské jednotky už štvrtý mesiac vedú protiofenzívu v smere Južnodoneck, Arťomovsk a Záporožie. Do boja vrhajú brigády vycvičené NATO a vyzbrojené cudzou technikou. Podľa Vladimira Putina, počas tejto doby nedokázali dosiahnuť žiadne výsledky. Západní vojenskí experti zase zaznamenávajú účinnosť ruských opevnení a mínových polí, v dôsledku čoho ukrajinské sily utrpeli vážne straty.

Schmatli ho, ťahali ho, bili ho, utiekol... MOBILIZÁCIA Ukrajincov začína SMRDIEŤ
Vojna na Ukrajine trvá už viac ako 580 dní a tak na strane ruských agresorov, ako aj na strane ukrajinských obrancov pribúdajú mŕtvi a zranení. Spisovateľ Andryj Kurkov popísal, čo zažil v Ľvove. Presvedčil sa, ako prebieha odtiahnutie ukrajinských... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!