Posledný prieskum MEDIANu: Tri veľké strany mimo parlamentu a Hlas bude na roztrhanie!
27 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Podľa posledného exkluzívneho predvolebného  prieskumu agentúry MEDIAN SK pre RTVS by voľby tesne vyhrala strana Smer-SD. Za ňou by sa umiestnilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) a Hlas-SD. Do parlamentu by sa nedostali trojkoalícia OĽANO/KÚ/Za ľudí, SNS ani Sme rodina.

Exkluzívny volebný model pre RTVS spracovala agentúra MEDIAN SK od 25. do 26. septembra 2023 na vzorke 1 004 respondentov.

Stranu Roberta Fica by podporilo 19,8 percenta voličov. O pol percenta menšiu podporu (19,3) by získalo PS, Hlas by volilo 11,9 percenta opýtaných. Nasledovala by Republika s 8 percentami hlasov, KDH so 7,7 percenta a do parlamentu by sa dostala aj strana SaS so 7,4-percentnou podporou.

Pred bránami parlamentu by zostal jediný subjekt, ktorý v týchto voľbách kandiduje ako koalícia troch strán - OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí. Hlas by im odovzdalo 6,2 percenta respondentov. Koalícia troch strán potrebuje na vstup do Národnej rady (NR) SR získať aspoň 7 percent hlasov.

Do NR SR by sa nedostala ani strana SNS (4,8 percenta), Sme rodina (4,1 percenta) či Demokrati (3,8 percenta). Szövetség-Aliancia by získala 2,5 percent hlasov, 2,1 percenta opýtaných by podporilo stranu Modrí, Most-Híd. Niektorú z ostatných kandidujúcich strán by podľa prieskumu volilo 2,4 percenta ľudí.

Rytmus ŠOKUJE: Nebudem držať hubu a krok - VOLÍM KSS! LIBERÁLNI NOVINÁRI NÁM VYMÝVAJÚ MOZGY (VIDEO)
Najvačší problém Slovenska je že liberálni novinári vymývajú mozgy! Nekompromisne to skonštatoval známy raper a influencer Patrik Rytmus Vrbovský. A rozhodol sa voliť komunistov... Rytmus považuje za najväčší problém Slovenska to, že nevieme... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Hlas bude na roztrhanie

Podľa prieskumu by najviac kresiel v NR SR získal Smer, bolo by ich 40. PS by získalo 39 kresiel, Hlas 24. Rovnaký počet mandátov, 16, by získala Republika a KDH, SaS by malo 15 kresiel.

Ak by chceli koalíciu tvoriť Smer s Hlasom, aby mali parlamentnú väčšinu, museli by k sebe vziať aj Republiku alebo KDH. Nakoľko Hlas-SD v minulosti Republiku ako koaličného partnera vylúčil, reálna zostáva možnosť vlády iba s kresťanskými demokratmi.

"Rovnako by dokázali zostaviť vládu aj PS, Hlas a KDH alebo PS, Hlas a SaS. Vládu by nedokázali zostaviť SMER-SD a Republika ani len pravicové strany PS, KDH a SaS," priblížila agentúra.

Rozloženie kresiel v parlamente podľa posledného volebného modelu agentúry MEDIAN SK pre RTVS.

A DOSŤ! Matovič zvolal tlačovku SPOLU S PAVLÍNKOU (VIDEO)
Igor Matovič nelení ani pár hodín pred volebným moratóriom. Opäť zvolal tlačovku. Tentoraz však netradične pred nemocnicou Bory a zorganizoval ju ešte netradičnejšie so svojou manželkou Pavlínou. Novopostavenú nemocnicu Bory si vybral najmä z... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!