Politológ radí, podľa čoho sa rozhodovať vo voľbách: Hlavne NEPODĽAHNITE PROPAGANDE! (VIDEO)
27 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Voľby sú predo dvermi a Slováci sa musia rozhodnúť. "Neporadím vám koho voliť, ale poradím vám na základe čoho sa rozhodovať vo voľbách," hovorí historik a politický analytik Eduard Chmelár vo videu

Hlavný denník vám prináša prepis názoru Eduarda Chmelára.

"Ak chcete byť aktívnym občanom, ktorý prospieva demokracii, mali by ste sa do verejného života zapájať počas celého volebného obdobia,” vraví Chmelár hneď v úvode. Klišé, že voľby sú sviatkom demokracie, podľa neho dávno neplatí. Demonštrácie, petície, zverejnenie svojho názoru… ciest je veľa.

Niečo tu smrdí!

Chmelár varuje: Nepodľahnite propagande! Tá často hraničí s trestným činom poplašnej správy. Premýšľajte! To čím vás strašia, sa často ani nedá v súčasnej konštelácii uskutočniť. Tlak je obrovský, konštatuje Chmelár a upozorňuje na Európsku komisiu, ktorá chce od sociálnych sietí, aby zabránili Kremeľskej propagande. Zabudli však povedať, kto určuje, či je myšlienka autentická od slovenského politika alebo bola naočkovaná Moskvou. Takže to smrdí. Ide o obmedzovanie slobody prejavu z politických dôvodov. Tie poplašné správy od strán “demokratického” spektra im nevadia.

Jeffrey Sachs, foto: FB/Eduard Chmelár

Anka Žitná Lučaiová skončila v TA3 po rozhovore so Sachsom. Nebol totiž dostatočne proukrajinský.

Kto tu však zatváral médiá, kto ničil demokraciu, kto kriminalizoval nepohodlných ľudí, kto dokonca vyhadzoval ľudí z práce? Bol to snáď Smer? Alebo Hlas, SNS či iné opozičné strany? Na základe čoho si niekto dovolí tvrdiť, že ak tu bude vládnuť opozícia, je ohrozená demokracia? Ľudia z Demokratov, OĽANO a SAS sa k uplynulému volebnému obdobiu radšej ani veľmi nehlásia, ale videli sme, ako vyzerá demokracia v ich podaní, a Progresívne Slovensko úplne otvorene propaguje represívny spôsob vládnutia, nariadenia, obmedzenia, tresty. Pritom ani Hlasu ani Smeru nemožno dokázať, že by počas svojej vlády siahli na demokraciu alebo jej mechanizmy.

EXKLUZÍVNE: Narýchlo založená NGO organizácia v Londýne! NAJVÄČŠIE OVPLYVŇOVANIE VOLIEB ZO ZAHRANIČIA V HISTÓRII SLOVENSKA!
Mimovládna organizácia založená narýchlo v Londýne zaplavuje slovenský YouTube agitačnými reklamami v slovenskom jazyku a straší Putinom a ruskou okupáciou! Redakcia českého portálu Aeronet je na stope najväčšiemu ovplyvňovaniu volieb zo zahraničia... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Mimovládky v útoku

Transparnecy International donútila Babiša, aby svoju cestu do Paríža za Macronom zaúčtoval do volebnej kampane. Prečo teraz Transparency International o to isté nežiada Šimečku? Šušká sa, že Macron je ochotný prijať kohokoľvek, kto dobre zaplatí.

Mimovládky sa však aktívne zúčastňujú aj ďalšej manipulácie volieb. Ide o hodnotenie programov a transparentnosti kampane. Argument, že PS má preto prehľadnejšiu kampaň, že si vzalo úver, kým Smer nie, to už je niečo šialené. Veď Smer má svoje vlastné peniaze a potreba vziať si úver ani nevznikla, za to má byť trestaný, že dobre hospodáril s príspevkom od štátu a členskými príspevkami? Keď však programy hodnotili Ľudia proti chudobe, hodnotenia dopadli opačne. Neverte teda tomu, kto hovorí, že nejaká strana je v niečom najlepšia. Majú svoje dôvody, prečo to hovoriť.

Minulotýždňová návšteva Šimečku v Elizejskom paláci - v rámci predvolebnej kampane?

Do predvolebnej kampane sa mieša aj zahraničie

Máme síce zákon, ktorý hovorí, že kampaň strany a strana nesmie byť financovaná zo zahraniča. To sa však dá ľahko obísť kampaňou za vyššiu účasť vo voľbách so sloganmi, ktoré sú si ako vajce vajcu podobné s heslami PS, alebo vyjadrením prezidenta susednej krajiny, ako víťazstvo opozície poškodí vzájomné vzťahy. To znie od českého prezidenta ako vydieranie. Pavela našťastie vyvážili Klaus so Zemanom.

Rytmus ŠOKUJE: Nebudem držať hubu a krok - VOLÍM KSS! LIBERÁLNI NOVINÁRI NÁM VYMÝVAJÚ MOZGY (VIDEO)
Najvačší problém Slovenska je že liberálni novinári vymývajú mozgy! Nekompromisne to skonštatoval známy raper a influencer Patrik Rytmus Vrbovský. A rozhodol sa voliť komunistov... Rytmus považuje za najväčší problém Slovenska to, že nevieme... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Nevyberáte si manželku na celý život

Ako sa teda rozhodovať pri voľbách? Treba na to čas, čistú hlavu a ochotu chvíľu uvažovať nad tým, čo je vo vašom vlastnom osobnom záujme. Rozhodujete sa o tom, kto bude najbližšie štyri roky spravovať vaše peniaze, nevyberáte si manželku na celý život. Ak vás sklame váš výber, o štyri roky, možno aj skôr, môžete rozhodnutie zmeniť. Je však chyba novinárov, že v posledných dvoch predvolebných kampaniach nepýtali od politikov účet so splnenými a nesplnenými sľubmi. To by si Matovič nemohol dovoliť všetko to, čo nesplnil, jednoducho nasypať do nových sľubov.

Cenzúra, zdroj: FB/Eduard Chmelár

Progresívci každý prejav iného názoru považujú za útok na seba, potláčajú pluralitu názorov, snažia sa vám vnútiť predstavu, že jediná prijateľná línia je práve tá ich.

Chmelár však v jednom dáva progresívcom za pravdu – tieto voľby budú rozhodujúce. Ale hrozbou sú práve oni, nie opozícia. Politológ im vyčíta amaterizmus, neskúsenosť, nebezpečnú v čase krízy, vyčíta im sociálne experimenty Slovenskom odmietané a prudký militarizmus, ktorý nás môže zatiahnuť aj do svetovej vojny.

SUJA: Politici, ktorí tu vládli, nazývali ľudí dezolátmi, opicami, konšpirátormi a teraz ich prosia o ich hlas!
Nemáme žiadne skutočné korupčné kauzy, nevládli sme, neoklamali sme občanov, tak si vymysleli, že sme fašisti, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník podpredseda hnutia Republika a poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja. Hlavný denník:... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Sfanatizovaní progresívci

Progresívci sa podľa neho veľmi podobajú sfanatizovaným zväzákom z 50. rokov. Napríklad v tom, že každý prejav iného názoru považujú za útok na seba, potláčajú pluralitu názorov, snažia sa vám vnútiť predstavu, že jediná prijateľná línia je práve tá ich. A práve toto najviac ohrozuje slobodu a demokraciu na Slovensku.

“Nemôžem dať hlas niekomu, kto podporuje represiu proti slobodným občanom,” doslova hovorí Chmelár. Nechce dať hlas tomu, kto má v úmysle zapchávať ústa spoluobčanom s iným názorom. Pripodobňuje správanie koalície spolu s PS, k správaniu prasaťa diktátora zo Zvieracej farmy, ktoré v jednom prejave tvrdí zvieratám, že musí ostať pri moci, aby sa k moci nevrátil farmár pán Jones.

HejSlováci

Chmelár vidí v súčasnosti ako najdôležitejšie slobodu a mier. Slovensko je súčasťou medzinárodných a nadnárodných štruktúr a veci môže aktívne ovplyvňovať. Čoraz viac ľudí po celom svete už vidí, že téza “Kto stojí na strane mieru, stojí na strane Ruska”, že tá téza neplatí a táto vojna nemá vojenské riešenie. Zachovanie slobody a demokracie má pre Chmelára tiež veľkú hodnotu a on už vie, kto na slobodu siahal a kto nie. Chlieb, mier a sloboda! “Rozhodujem sa na základe tohto,” hovorí Chmelár.

Matovič, Naď, Sulík, Mikulec, Heger... Vojnoví štváči, zdroj obrázku: FB/Eduard Chmelár

Chlieb, mier a sloboda! To je najdôležitejšie.

Chmelár potom ešte chvíľu hovorí o boji za Slovensko. Slovensko je naše! Verím Slovensku! Podobné heslá mali v ústach pred nedávnom tí, ktorí dnes chcú zo Slovenska utiecť, ak voľby nedopadnú podľa ich predstáv. To ich vlastenectvo tým končí? Potom im na Slovensku nikdy nezáležalo.

ČESKÝ HUMOR: České historické osobnosti idú voliť Progresívne Slovensko!
České historické osobnosti sa chystajú zapojiť do slovenských volieb! Progresívne Slovensko bude voliť kráľ Karol IV, majster Ján Hus aj Ján Žižka, informuje český portál Česká vec. Prezidenta Zuzana Čaputová pre nich po voľbách plánuje usporiadať... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!