Fico Šimečkovi: Ja som výtvorom ulice a vy ste umelým produktom mimovládok a médií - vás vytiahli ako zajaca z klobúka
27 | 09 | 2023 I Mária Škultétyová

V predvolebnej superdebate na TA3 o hlasy voličov bojoval Róbert Fico, Michal Šimečka, Peter Pellegrini, Milan Uhrík a Richard Sulík. Moderoval Richard Dírer.

Bolo jasné, kto s kým by chcel tvoriť koalíciu

Sulík sa postavil na Šimečkovu stranu. Rád by ho videl ako premiéra, hoci je neskúsený. „Radšej neskúsený Šimečka ako skúsený politik mafián a korupčník,“ povedal. No neverte mu, keď to povie ten, čo chodil k mafiánovi na raňajky a najavo vyšla aj jeho korupčná komunikácia s Haščákom. „Saska má odborníkov, skúsenosti, najlepší a najväčší program, pomôže Šimečkovi vládnuť,“ sľubuje Sulík.  Aj  v jeho  prípade platí staré známe: kto ťa viac pochváli ako ty sám. Že pourážal Fica, to už je preňho typické.  Rovnako to platí aj pre nedouka Šimečku, ktorý si trúfa robiť premiéra. Jeho najdôležitejší program je poraziť Fica. To mu vyčítal aj samotný trojnásobný premiér. A pridal aj to, aký je rozdiel medzi nimi. Kým on je výtvorom ulice, Šimečka je umelým produktom mimovládok a médií. Vytiahli ho na svetlo božie ako zajaca z klobúka.

Pellegrini kritizoval politikov zato, že bojujú proti niekomu a nie za niečo. Nesúhlasí s programom liberálov, ale žeby chcel vládnuť s Ficom, to tiež nepovedal. Uhrík chcel od Šimečku počuť všetky pohlavia, ktoré pozná. Ten si nechcel naňho míňať čas a odmietol aj čas, ktorý mu Uhrík chcel zo svojich minút pridať.

Fico poukázal na neskúsenosť Michala Šimečku, ktorý je za tri roky už tretím predsedom PS. Kritizoval aj prácu progresívcov, ktorí na rôznych postoch pôsobili vo vláde chaosu. Obáva sa toho, že ak vznikne po voľbách pravicový zlepenec, vláda nevydrží celé štyri roky. Dodajme, že ak tam bude Saska, preborníčka v povaľovaní, tak je to viac  než isté.

Ešte možno jedna poznámka k rečníckym  prejavom politikov.

Najlepší prejav mali Fico, Pellegrini a Uhrík. Sulík aj napriek rokom v politike nepatrí k výrazným rečníkom . Mňa vyrušuje jeho sústavné žmurkanie a poťahovanie nosom. Šimečka nemá ani reč, ani prejav, ani vizáž.  Zarastený strapatý panáčik. Škoda, že Republika prezentuje aj názory, s ktorými nemôžem súhlasiť.  Mne sa vidí, že predseda Uhrík je šikovný a múdry mladý človek. Ak porovnám so Šimečkom, tak  nebe a dudy. Aktuálne sledujem rozhovor s politológom Lenčom, ktorý hodnotí Šimečkove prejavy v debatách ako najpresvedčivejšie. Je to odborník, ja som politický laik. Asi nemám objektívny pohľad.

Čo stojí za pozornosť, ale možno ste si v superdebate nevšimli

Jediný, kto nemal pred sebou na stolíku žiadne pomôcky, žiadny papier a pero, bol Róbert Fico. On si nemusí nič zapisovať, všetko si pamätá. Trápny Sulík je na smiech, všade chodí s tým svojím "programovým kalendárom". To je tak, múdry si pamätá a hlúpy potrebuje "debilníček".

Iba Róbert Fico po skončení debaty podal ruku súperovi (Šimečkovi) pri vedľajšom stole. Vie, že sa to patrí - aj toto gesto je prejavom inteligencie. Môžeme naňho nadávať, že hovorí bez servítky, ale, že je inteligentný, to mu nikto neuprie.

A do tretice. Nechcem byť zlá, ani sa nechcem dotknúť „bradáčov“. Ale keď pozerám na oholených a zarastených mužov, nadobúdam presvedčenie, že strnisko na brade, to nie je ani tak móda ako pohodlnosť nositeľov tejto „okrasy“. Oceňujem tých, ktorí sa pred kamery postavia upravení, bez strniska. Vo včerajšej debate bol taký iba Fico.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: TAKÉHO HOTENTOTA AKO ŠIMEČKA SME TU EŠTE NEMALI
Vo veľkej politickej debate na Markíze to dal Pellegrini na múdru ženu z rovnomennej rozprávky. Pred „sudcu“ Kovačiča aj prišiel, aj neprišiel. Možno sa len nechcel opičiť po Ficovi, preto sa zachoval ako zvyčajne: ani ryba, ani rak. Ani... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Mária Škultétyová