A DOSŤ! Matovič zvolal tlačovku SPOLU S PAVLÍNKOU (VIDEO)
27 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Igor Matovič nelení ani pár hodín pred volebným moratóriom. Opäť zvolal tlačovku. Tentoraz však netradične pred nemocnicou Bory a zorganizoval ju ešte netradičnejšie so svojou manželkou Pavlínou.

Novopostavenú nemocnicu Bory si vybral najmä z dôvodu, že aj Bory patria do portfólia finančnej skupiny Penta. A témou tlačovky je opäť spoluzakladateľ Penty Jaroslav Haščák. Tlačovku pomenoval jednoznačne: „Výzva Jaroslavovi Haščákovi.“ 

V poradí tak ide v krátkom čase o tretiu tlačovku, na ktorej skloňuje nielen Haščáka, ale aj meno vládneho exkolegu Richarda Sulíka.  Začiatok tlačovej konferencie sa oneskoril o 10 minút. Pôvodne mala prebehnúť pred Nemocnicou Bory, no hnutie OĽaNO a priatelia sa ju pokúsila presunúť o pár metrov bližšie k vedľajšiemu obchodnému domu Bory Mall. Zastavil ich zástupca nákupného centra, ktorý ich požiadal, aby súkromný pozemok Bory Mall opustili. Na priebeh konferencie dozerali aj mestskí policajti, ktorí o to boli požiadaní, informuje portál Startitup.

Dôkaz, že SaS slúžila "mafii"

Igor Matovič sériu kritických tlačoviek na adresu Richarda Sulíka odštartoval  už v nedeľu. Obvinil ho, že v čase, keď stál na čele rezortu hospodárstva, mal konať na základe pokynov Jaroslava Haščáka. Zverejnil úryvok komunikácie z jesene 2020 medzi Sulíkom a finančníkom Haščákom. Haščák mal podľa správ Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní. Matovič zverejnenie komunikácie odôvodnil verejným záujmom. Tvrdí, že ide o dôkaz, že SaS slúžila "mafii".

Cigániková z SaS o psychiatrickom pacientovi Igorovi Matovičovi
"Verím, že súčasný tím psychiatrov Igora Matoviča urobil maximum, ale ani to nestačilo. Majú v rukách pacienta s unikátnym mixom histriónskej poruchy, narcisizmu a paranoje, ktoré sa miešajú s tými najodpornejšími ľudskými vlastnosťami na čele so... Čítať ďalej
24 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Podľa Matoviča mala riešiť Haščákovu agendu Jana Bittó Cigániková, ktorá mala dostávať ako protislužbu PR články v periodikách vydavateľstva. Tie má pod palcom práve Penta. Sulík a Bittó Cigániková podľa neho vyvíjali tlak v koalícii, aby sa peniaze rozdelili a časť tak šla aj do súkromných zdravotných poisťovní vrátane poisťovne Dôvera, ktorá spadá pod Pentu. Dodal, že SaS tiež tlačila na odchod Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva.

Takto naozaj fungovala slovenská vláda?

Počas utorka zase Matovič vyrukoval na tlačovke s obvineniami, že Sulík počas pôsobenia vo vláde mal „sabotovať“ tri zahraničné megainvestície týkajúce sa Slovenska. Avizoval, že predstaví tri tajomné príbehy, ktoré sa skrývali za konaním Richarda Sulíka.

Prvý príbeh sa mal odohrať hneď na začiatku Matovičovej vlády a mal súvisieť so spoločnosťou Volkswagen. Malo prebehnúť stretnutie medzi Sulíkom a predstaviteľmi  firmy.

„To stretnutie dopadlo katastrofálne, až tak, že po pár dňoch z vedenia firmy sa nám ozvali s tým, či sa môžu stretnúť s premiérom vlády, pretože zažili niečo, čo ešte nezažili,“ povedal.

Podľa vedenia automobilky sa mal správať arogantne a vedenie firmy bolo rozhodnuté neriešiť biznis práve na Slovensku. Tak sa k nim arogantne správal, že boli rozhodnutí neurobiť investíciu, šancu,“ opísal expremiér.

Matovič dodal, že automobilka kontaktovala úrad vlády a riešila investíciu tajne. Tak, aby sa o obchode nedozvedel Sulík.

Advokát Para k Matovičovej besede: V OĽaNO potvrdili nasledovné skutočnosti
Matovič zverejnil v nedeľu úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Sulíkom a Haščákom. Ten mal podľa správ Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní. Sulík ho mal žiadať o argumenty, ktoré by mohol... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Druhý príbeh sa podľa expremiéra taktiež týka veľkého investora a má sa týkať U.S. Steel Košice. Teda veľkej oceliarskej megafirmy, ktorá je podľa Matoviča pre Slovákov kľúčová.

Matovič opisoval, ako sa dozvedel, že U.S. Steel chce fabriku odpredať. Tohto kroku sa vláda obávala. „Pokúsili sme sa s nimi rokovať, a ak mali nejaké požiadavky, chceli sme im vyjsť v ústrety,“ okomentoval Matovič. Vládnym špeciálom predstavitelia vlády leteli do Pittsburghu, kde mali rokovať s vedením americkej firmy. Rokovania viedol aj Matovič.

„Na začiatok boli rokovania ťažké a mal som pocit, že o americkú investíciu na východe prídeme,“ opísal Matovič. Postupne sa ľady prelomili a rokovania sa javili stále v optimistickejšom svetle. Matovič tvrdí, že rokovali o vrátení fabriky do štátnych rúk, s týmto ale nemal súhlasiť práve minister hospodárstva.

Sulík podľa Matoviča spáchal vlastizradu (VIDEO)
Igor Matovič (OĽaNO) sa na pondelkovej tlačovej besede okrem iného stručne vyjadril aj ku v nedeľu zverejnenej komunikácií medzi Richardom Sulíkom (Saska) a Jaroslavom Haščákom. Predseda hnutia OĽaNO a priatelia aj zvyšok dnešnej tlačovej besedy... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

PREDVOLEBNÝ CIRKUS HUMBERTO! Haščák podáva trestné oznámenia na Matoviča, Matovič na Haščáka

Finančník Jaroslav Haščák bude v súvislosti s obsahom tlačových konferencií lídra hnutia OĽANO a priatelia Igora Matoviča realizovať viacero právnych krokov vrátane trestných oznámení. Haščákovo stanovisko poskytol TASR jeho advokát Martin Škubla.

„V tejto súvislosti bude Jaroslav Haščák realizovať viacero právnych krokov vrátane trestných oznámení, keďže aj vďaka tlačovke Igora Matoviča vyšlo najavo viacero vážnych podozrení z trestnej činnosti,“ uvádza sa v stanovisku.

Zároveň trestné oznámenie podal včera aj expremiér a šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič. Urobil tak včera na policajnom prezídiu v Bratislave aj za účasti médií.

Haščák chorých ľudí okradol o 440 miliónov eur, hovorí Matovič. „Symbolom okrádania chorých ľudí je Nemocnica Bory, ktorá je tu za nami,“ hovorí. „Ukradol chorým ľuďom 440 mil. ľudí z peňazí určených na liečbu chorých ľudí. Táto operácia bola realizovaná pred viac ako 10 rokmi.“ Zároveň hovorí, že si Haščák za svoje podvody postavil a otvoril spomínanú nemocnicu.

Zdôraznil, že táto nemocnica patrí štátu a ľuďom. „Ak si dnes niekto hovorí, že Haščákovi ten majetok nemôžeme zobrať, my mu ho zobrať musíme, lebo tak káže ústava,“ uviedol.

PREDVOLEBNÝ CIRKUS HUMBERTO! Haščák podáva trestné oznámenia na Matoviča, Matovič na Haščáka
Finančník Jaroslav Haščák bude v súvislosti s obsahom tlačových konferencií lídra hnutia OĽANO a priatelia Igora Matoviča realizovať viacero právnych krokov vrátane trestných oznámení. Haščákovo stanovisko poskytol TASR jeho advokát Martin... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

„A dosť!“ Pavlína vystúpila na emotívnej tlačovke

Súčasťou tlačovej konferencie bol aj netradičný hosť v podobe Matovičovej manželky Pavlíny. „Nemáme normálny život, naše deti sa stretávajú s blbými poznámkami. Obdivujem ich, že to zvládajú,“ povedala.

Následne vyvrátili tvrdenia o tom, že vlastnia pozemky a nehnuteľnosti v Turčianskych Tepliciach a dodali, že ich spoločný biznis bol „čistý“, zamestnanci boli spokojní a nikomu nič nedlžia. 

„Neverte bludom, ktoré sú dnes o nás šírené. Nehnuteľnosti máme v Trnave, nikde inde.“ Zastala si aj svoje ratolesti. „Naše deti nie sú sprosté, dokonca sú nadané, asi na čo? Na matiku. Povedala by som, že majú po kom,“ dodala s úsmevom Pavlína.

Do PRESTRELKY Matoviča so Sulíkom sa VLOŽIL Haščák: NAKA úplne perfídne zneužíva predvolebný čas!
Finančník Jaroslav Haščák odmieta, že by obsah jeho telefónu zaisteného políciou mohol byť podkladom pre dôvodné začatie trestného stíhania. Hovorí o politickom zneužívaní polície pred voľbami. Haščákovo stanovisko TASR poskytol jeho advokát Martin... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!