Z Nicholsonovej sa stala TLČHUBA! Jablko z volieb neodstúpi a BASTA
26 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Napriek augustovým sľubom členovia strany Jablko sa nevzdajú kandidatúry v predčasných parlamentných voľbách. Na kandidátke Demokratov zostávajú a vyzývajú SaS a Progresívne Slovensko na spoločný postup. Podľa zakladateľky Jablka Lucie Ďuriš Nicholsonovej je to jediná možnosť, ako po voľbách zostaviť demokratickú vládu. 

"Mnohí nás vyzývajú, aby sme sa vzdali účasti na voľbách, aby neprepadli hlasy našich voličov. Pre Jablko ako stranu, ktorá vznikla len nedávno, by bolo najvýhodnejšie to urobiť a postaviť si na tom vlastné PR," skonštatovala Ďuriš Nicholsonová s tým, že tak neurobia napriek tomu, že sa ešte v auguste dušovali.

"Nikto ju v auguste k takému vyhláseniu nenútil. Stala sa z nej tlčhuba," upozorňuje Alojz Přidal, bývalý poslanec parlamentu za KDH.

Ďalší deadline

Zubami - nechtami

Nicholsonová je názoru, že demokratická vláda nevznikne bez účasti Demokratov, ktorí si podľa nej zaslúžia druhú šancu. "Demokrati majú podľa prieskumov veľký potenciál, ktorý ešte ani zďaleka nebol naplnený. Sme presvedčení, že napokon prejdú cez päť percent a že hlasy voličov neprepadnú," dodala. Verí tiež, že nerozhodní voliči napokon dajú šancu aj "slušným a kauzami nepoškvrneným" politikom zo SaS.

Kritizuje, že demokratické strany v súčasnosti nie sú schopné spoločne sa "postaviť zlu", kvôli čomu hrozí historicky najväčší počet prepadnutých hlasov a vláda Smeru-SD. "Existuje jediný scenár proreformnej a demokratickej vlády bez zlodejov a korupčníkov a zákerných egomaniakov z Trnavy, a to je vláda zložená z PS, Demokratov a zo Sasky," poznamenala Ďuriš Nicholsonová.

Vyzvala preto lídrov týchto strán na spoločný postup. "Aby urobili spoločnú tlačovú konferenciu, na ktorej ukončia zbytočné útočenie jeden na druhého a aby vyslali signál, že voliť ich znamená voliť demokratickú vládu, ktorá môže vzniknúť po septembri," povedala.

Šeliga podáva trestné oznámenie na GP Žilinku! PRÁVNICKÝ NEDOUK, hodnotí politológ (VIDEO)
Z právnického nedouka Šeligu bude už o týždeň politická mŕtvola, myslí si politológ. Demokrat Juraj Šeliga totiž podal na Národnej kriminálnej agentúre trestné oznámenie v súvislosti s podozreniami zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Má ísť... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik