Vianočný večierok za vyše 154.000 eur! A vraj kríza
26 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) plánuje vianočný večierok pre svojich zamestnancov za viac ako 154.000 eur. Vyplýva to zo zmluvy so spoločnosťou Wondericon events, ktorá je zverejnená v centrálnom registri zmlúv. BVS pre TASR potvrdila, že niektoré položky prehodnocuje. Podujatie sa má uskutočniť začiatkom decembra v areáli výstaviska v Petržalke.

Nejde o jediné tohtoročné podujatie

"Práve pre vysoký strop vysúťaženej ceny prehodnocujeme rozsah položiek, ktoré môžeme z programu vylúčiť, aby výsledná suma bola o niekoľko desiatok tisíc eur nižšia," uviedol riaditeľ komunikácie BVS Peter Podstupka.

Podotkol, že približne polovica nákladov na podujatie bude hradená zo sociálneho fondu. Ide tak o finančné zdroje, ktoré sa môžu využiť výhradne na zamestnancov podniku. Zvyšné zdroje na toto podujatie boli podľa neho na tento rok rozpočtované.

Nejde o jediné tohtoročné podujatie BVS pre viac ako 1100 svojich zamestnancov. V júni organizovala jednodňové športovo-spoločenské podujatie Firemný deň za viac ako 100.000 eur. Jeho cieľom bolo vytvoriť priestor na neformálne rozhovory a podporiť tímové správanie sa kolegov.

Magistrát si vyžiadal zdôvodnenie

"Celková cena za podujatia súvisí práve s počtom zamestnancov, ktorí sa na ňom zúčastňujú," odôvodnil Podstupka. Poznamenal, že jednotkové ceny za predošlý ročník firemného športového dňa overovala aj Transparency International Slovensko, ktorá v nich podľa neho nekonštatovala neprimeranosť ani nezrovnalosti.

Bližšie informácie i zdôvodnenie jednotlivých položiek k obom podujatiam si vyžiadalo aj hlavné mesto ako väčšinový akcionár BVS. Pre TASR to potvrdili z bratislavského magistrátu. "Zároveň však od BVS už máme informáciu, že nové vedenie podniku, ktoré nastúpilo v septembri, prehodnocuje rozsah položiek," doplnil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody a odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700.000 ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta.

Prieskum pre denník SME nesklamal: Tri dni pred voľbami sa odvážili dať PS na prvé miesto
Z prieskumu agentúry NMS Market Research Slovakia pre denník Sme vyplýva, že voľby do Národnej rady (NR) SR by v septembri vyhralo hnutie Progresívne Slovensko so ziskom 19,7 percenta hlasov. Nasleduje strana Smer-SD s 19,4 percenta a Hlas-SD s... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik